Dicle’de Uçurtma şenliği

Dicle’de Uçurtma şenliği
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara doğa bilincini aşılamak ve kentin doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla başlattığı Gezi Etkinlikleri devam ediyor.

 

Nisan ayından bu yana binin üzerinde çocuğun faydalandığı etkinlikler kapsamında Dicle (Pîran) ilçesinde düzenlenen Uçurtma Şenliği’ne katılan çocuklar hem gönüllerince eğlendi hem de doğal güzellikleri görme şansı yakaladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın çocuklara yönelik nisan ayında başlattığı Gezi Etkinlikleri devam ediyor. Çocuklara doğa bilincini aşılamak, kentin doğal ve kültürel güzelliklerini tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Dicle (Pîran) ilçesinde Uçurtma Şenliği düzenledi. Sabah saatlerinde Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda toplanan çocuklar, Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği toplu taşıma aracıyla Dicle ilçesine hareket etti. Burada arkadaşlarıyla buluşan 50 çocuk, önce Zıxır Mahallesi’ne giderek Dicle’nin doğal güzelliklerini görme fırsatı yakaladı. Daha sonra  Kral Kızı Barajı kenarında öğle yemeğini yiyen çocuklar, ardından uçurtmalarını eğitmenleriyle birlikte yapıp, özgürce uçurttu.

Etkinliklere binin üzerinde çocuk katıldı

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü Eğitmeni Renas Jiyan Kılıç, Nisan ve Mayıs aylarında her yıl geleneksel olarak yapılan geziler kapsamında Dicle’de bulunulduğunu, gezinin sonuna yaklaşıldığını ve yakın zamanda Devegeçidi’nde yapılacak kitap okuma etkinliğiyle gezilerin tamamlanacağını söyledi. Bu yıl yapılan etkinliklerde çocukların Diyarbakır’ın farklı ilçelerine götürüldüğünü, ilçelerde yaşayan çocuklarla da kaynaştırma etkinlikleri yapıldığını belirten Kılıç, en büyük amaçlarının çocukları şehrin yoğunluğundan ve stresli yaşamından birkaç saatte olsa uzaklaştırmak olduğunu kaydetti. Nisan ayından bu yana yapılan etkinliklerden binin üzerinde çocuğun faydalandığını aktaran Kılıç, hedeflerinin her geçen yıl bu sayıyı artırmak olduğunu ifade etti. Çocukların Gezi Etkinlikleri’nden oldukça memnun ayrıldığına dikkat çeken Kılıç, aileler ve çocukların gezi taleplerinin yoğun olduğunu, bu sebeple gezi organizasyonlarının artacağını kaydetti.

‘Çocuklara doğa bilincini aşılamaya çalışıyoruz’

Gezilerle çocuklara doğa bilincinin de aşılandığını vurgulayan Kılıç, “Gezi sonunda çocuklar çöplerini topluyor. Bizler hangi çöplerin doğada çözüldüğü, hangisinin zarar verdiği hakkında bilgiler veriyoruz. Yine tarihi alanlara yaptığımız ziyaretlerde neler yapmamız gerektiğini de elimizden geldikçe çocuklara aktarmaya çalışıyoruz" dedi.

Haftaya sona eriyor

Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği Gezi Etkinlikleri, 19 Nisan’da başladı ve birçok ilçeye geziler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında 24-25 Mayıs’ta çocuk hakları eğitimi, 28 Mayıs’ta Büyükşehir Belediyesi Devegeçidi Piknik Alanı’nda kitap okuma etkinliği düzenlenecek. (DİHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.