Dicle’den HIV açıklaması

Dicle’den HIV açıklaması
Dicle Üniversitesi Yönetimi, bir hafta sonra HIV skandalına ilişkin açıklama yaptı. Ancak yapılan açıklamada ihmallere detaylı bir şekilde değinilmemesi kafalarda soru işareti oluşturdu.

 

 

Dicle Üniversitesi Yönetimi, HIV taşıyıcısı 27 yaşındaki hamile kadının ameliyatına doktorların riskli bulması nedeniyle katılamaması ve ameliyata girmeyi kabul eden bir kadın doktora ameliyatta kullanılan iğnenin batması iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Üniversite yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Son günlerde Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanelerinde cereyan eden ve ulusal kanallarda yer alan HIV’li hastaya yapılan ameliyat esnasında oluşan talihsiz bir olay hakkında yönetimimiz tarafından gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmış olup, olayda ihmali olanların varsa kusurları tespit edildiği takdirde kanunlar çerçevesinde hesap verecekleri bilinmelidir. Bölgenin en büyük hastanesi olan ve çevredeki tüm illere hizmet veren çevre illerdeki hastanelerde tedavi ve ameliyat edilemeyen tüm hastaların kabul edildiği ve hizmet verildiği 2017 yılı içerisinde 843.597 hastanın poliklinikte muayene edildiği, 60.324 hastanın yatırılarak tedavi edildiği ve 203.745 hastanın ameliyat edildiği, hastanemize bazı kesimler tarafından bu son olay bahane edilerek yapılan karalama kampanyası kamu vicdanında yer bulmayacaktır. Tüm bölge halkına büyük bir özveri ile hizmet veren hastanemiz ve çalışanlarının bu şekilde karalanmasının doğru olmadığının kamuoyuna duyurulması gereği duyulmuştur” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.