DİCLEKENT BULVARI’NA 12 BİN TON ASFALT SERİLDİ

DİCLEKENT BULVARI’NA 12 BİN TON ASFALT SERİLDİ
Bu yıl yol yapım, asfalt, kaldırım ve bisiklet yolları çalışmalarına 155 milyon lira ayıran Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar Diclekent Bulvarı’na 12 bin bin ton asfalt serdi.

 

 

  DİYARBAKIR  -  Yenişehir İstasyon Caddesi’nde başlayan asfalt çalışması, Üç Kuyular TOKİ’de ise devam ediyor. 

  Asfalt sezonunu 10 Mayıs’ta açan Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’nın çalışmaları devam ediyor. Asfalt programı kapsamında Kayapınar Diclekent Bulvarı’nın 2 bin 700 metrelik kısmına 12 bin ton asfalt serildi. DİSKİ çalışmalarının devam ettiği 150 metrelik yolun dışında bulvardaki asfaltlama çalışması tamamlandı. Yenişehir ilçesinde ise İnanoğlu, Akkoyunlu, İstasyon ve Mehmet Akif Ersoy caddeleri asfalta hazır hale getirilirken, ekipler, İstasyon Caddesi’ni asfaltlamaya başladı. İstasyon Caddesi’nden sonra İnanoğlu, Akkoyunlu ve Mehmet Akif Ersoy caddelerine de asfalt serilecek. Üç Kuyular TOKİ’de 6. sokak, 2 ve 3. caddelerde asfaltlama çalışması devam ederken, asfalt programında önceliği bulunan Dicle, Silvan ve Hazro ilçelerindeki yollara da toplam 20 bin ton asfalt serilecek.

 

  “DİCLEKENT BULVARI İKİ YÖNLÜ ASFALTLANDI”

  Asfalt çalışmalarına ilişkin bilgi veren Asfalt Yapım Şube Müdürü Hanifi Kaymak, Diclekent Bulvarı’nda asfalt çalışmalarına 10 gün önce başladıklarını belirterek, bulvarı iki yönlü asfaltladıklarını kaydetti. Bulvara şimdiye kadar 12 bin ton asfalt döktüklerini ifade eden Kaymak, “Bulvarın tamımı tahminlerimize göre 15 bin ton asfalt dökülerek tamamlanmış olacak. Diclekent Bulvarı’nda normalde asfalt çalışmasını bitirecektik. Ancak DİSKİ’nin kanalizasyon çalışmasından kaynaklı yaklaşık 150 metrelik bir bölüm kaldı. Onu da ilerleyen günlerde tamamlayacağız” dedi.

 

  “4 CADDE ASFALTLANACAK”

  Kaymak, altyapı çalışmalarından kaynaklı tahrip olan İstasyon, Akkoyunlu, Mehmet Akif Ersoy ve İnanoğlu caddelerinde asfalt sökümünü gerçekleştirdiklerini ifade ederek, İstasyon Caddesi’nde asfalt çalışmasına başladıklarını, devamında diğer caddelere de asfalt sereceklerini söyledi. Mehmet Akif Ersoy ve Akkoyunlu caddelerinin birbirini takip eden caddelerden oluştuğunu kaydeden Kaymak, “Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde hala DİSKİ’nin altyapı çalışması var. Burayı da asfaltlamak için o çalışmanın tamamlanmasını bekleyeceğiz” diye konuştu.

 

  “SİLVAN, DİCLE VE HAZRO’NUN YOLLARINA ASFALT SERİLECEK”

  İlçelerdeki çalışmalar hakkında da bilgi veren Kaymak, “Şuanda önceliği verdiğimiz ilçeler Dicle, Hazro ve Silvan’dır. Bu ilçelerde yollara yaklaşık 20 bin ton asfalt sereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

  “ASFALTIN KALİTESİ LABORATUVARDA KONTROL EDİLİYOR”

  Asfalt çalışmalarının oldukça hassas yapılması gerektiğine dikkat çeken Kaymak, şunları söyledi:

  “Asfaltın döküldüğü her dakika itibariyle inşaat mühendislerimiz ve tekniker arkadaşlarımız tarafından takip ediliyor. Asfaltın kalitesi ile ilgilide laboratuvar ekibimiz gelip asfalt dökülen yerde numune alıyor. Alınan numune kontrolden geçiriliyor, eğer bir hata varsa anında müdahale ediyoruz. Çünkü asfalt öyle bir imalattır ki geri dönüşümü olmuyor ve hatayı fark etmediğiniz zaman o imalatın hepsi çöpe gitmiş oluyor. O yolu tekrardan yapmak zorunda kalıyorsunuz.”

 

  “YOLLARA 155 MİLYON LİRA YATIRIM YAPILACAK”

  Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, bu yıl yol ve asfalt çalışmalarına 155 milyon lira yatırım yapacak. Program kapsamında, kent merkezinde 100 kilometre yol asfaltlanacak, 100 bin metrekare kaldırım ve orta refüj, 10 kilometre bisiklet yolu düzenlemesi yapılacak, 30 kilometre yeni yol çalışması yürütülecek. Kırsal ilçelerin grup mahalle yollarında ise bu yıl bin 250 kilometre yol çalışması yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.