Dicle’nin kanalizasyon altyapısı tamamen değişiyor

Dicle’nin kanalizasyon altyapısı tamamen değişiyor
Dicle’nin kanalizasyon altyapısı tamamen değişiyor

 

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Dicle’nin kanalizasyon altyapısını baştan sona değiştirecek Dicle Kanalizasyon İnşaat Yapım İşi’ni başlattı. 4 milyon 471 bin liraya mal olacak çalışma kapsamında şimdiye kadar 10 bin 400 metre hat döşeyen DİSKİ, Temmuz 2017'ye kadar Dicle’nin tüm kanalizasyon hattını değiştirerek 36 bin metre yeni kanalizasyon hattı döşeyecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, İller Bankası’nın SUKAP Programı çerçevesinde verdiği yüzde 50 hibe desteğiyle Dicle’de Kanalizasyon İnşaat Yapım İşi başlattı. Geçen yıl 30 Temmuz’da start alan çalışmalar kapsamında şimdiye kadar 10 bin 450 metre kanalizasyon hattı döşendi.

 

Çalışmanın seyri hakkında bilgi veren DİSKİ Yatırım İnşaat Daire Başkanlığı İnşaat Mühendisi Sinan Ortaç, Dicle Kanalizasyon İnşaat Yapım İşi’nin ilçe merkezinde bir altyapı devrimi olduğunu söyleyerek, “Dicle bildiğiniz gibi baraj kenarında olması sebebiyle gerek iklimi gerekse coğrafyası bakımından oldukça özellikli bir yer. Yaklaşık 9 bin nüfusa ev sahipliği yapan bu güzel ilçemizde sağlıklı üstyapı kurumlarının oluşturulabilmesi için sağlıklı bir altyapı oluşturulması gerektiğini düşünüyoruz. Bu düşünceden hareketle ilçemizde böyle bir çalışma başlattık.” dedi.

4 milyon 471 milyar 633 TL’ye mal olacak

Ortaç, Dicle Kanalizasyon İnşaat Yapım İşi’nin sözleşmesinin 30 Temmuz 2015 tarihinde yapıldığını, çalışmanın 28 Temmuz 2017 tarihinde bitirilmesini hedeflediklerini söyledi. Dicle’nin çehresini değiştirecek çalışmanın 4 milyon 471 bin 633 TL’ye mal olacağını ifade eden Ortaç, şunları söyledi: “Şu an kent merkezinde farklı noktalarda çalışıyoruz. Çalışma kapsamında 200 mm-400 mm çapları arasında değişen borular kullanıyoruz. Çalışmanın tamamında abone bağlantıları ile birlikte 36 bin metrelik bir kanalizasyon hattı döşeyeceğiz. Şu ana kadar Yeşiltepe Mahallesi’nde 3 bin 500 metre, Çelebi Mahallesi’nde 950 metre, 27 Mayıs Mahallesi’nde 6 bin metre kanalizasyon hattı döşedik.” Ortaç, Dicle’de Atıksu Arıtma Tesisi projelendirme çalışmalarına başlandığını da ifade etti.

Haber: Dilek SEZER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.