Dicle’nin mahalle yollarında sıcak asfalt çalışması

Dicle’nin mahalle yollarında sıcak asfalt çalışması
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle ilçesinde 2016 yılı yol yapım programının yüzde 50’sini tamamladı.

 Dicle’nin mahalle ve grup mahalle yollarında sıcak asfalt, parke ve stabilize yol çalışmalarını sürdüren Belediye, bu yıl ilçede 50 km yol çalışması yürütecek.

 

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü, Dicle ilçesi mahalle ve grup mahalle yollarında sıcak asfalt, stabilize, kilitli parke taşı ve menfez çalışmalarına devam ediyor.

 

Ekipler program kapsamında, Dicle ilçesinde geçen yıl yürütülen çalışmalarla altyapısı tamamlanan 2.5 kilometrelik yolun sıcak asfaltını yaptı. Kırsal ilçelerdeki ilk sıcak asfalt çalışması için 5 bin ton asfalt kullanılırken, grup mahalle yollarındaki çalışmaları Dicle Belediye Eş Başkanı Abdulsamet Bilgin de yerinde inceledi, Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden bilgi aldı.

 

Yüzde 50’si tamamlandı

 

Bu yıl ilçede yapılacak çalışmaların yüzde 50’sini bitiren ekipler, sezon boyunca Durabeyli-Akçabardak Mahalle Yolu, Batur-Kırklar-Örenbağ-Kaygusuz Mahalle Yolu, Kırkpınar Mahalle Yolu’nda 12,7 km 1. Kat asfalt; Üzümlü-Durabeyli Mahalle Yolu, Bahroboğaz-Alacakaya Mahalle Yolu, Altay Mahalle Yolu, Bahçe-Etek Mahalle Yolu’nda 16,1 km 2. Kat asfalt; Oba Mahalle Yolu, Çavlı Mahalle İçi Yolu, Harabe-Kurudere Mahalle Yolu, Başköy-Köprübaşı Mahalle Yolu’nda 11,4 km stabilize yol çalışması; Oba Mahalle Yolu ve Kırkpınar Mahalle Yolu’na 5 adet menfez; Durabeyli-Akçabardak Mahalle Yolu, Batur-Kırklar-Örenbağ-Kaygusuz Mahalle Yolu, Başköy-Çayüstü Mahalle Yolu, Çavlı Mahalle Yolu ile Ulubaş Mahalle Yolu’na 23 bin 350 m2 kilitli parke taşı ve Başköy-Köprübaşı Mahalle Yolu’na bir adet betonarme istinat duvarı yapacak.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.