DİERG'den, yerel yönetimlere çağrı: "Arazi satışlarını durdurun"

DİERG'den, yerel yönetimlere çağrı: "Arazi satışlarını durdurun"
DİERG, başta Yenişehir Belediyesi olmak üzere, tüm yerel yönetimlere çağrıda bulunarak arazi satışlarını durdurmasını istedi.

Norşin Öncel

TİGRİS HABER - DİERG, başta Yenişehir Belediyesi olmak üzere, tüm yerel yönetimlere çağrıda bulunarak arazi satışlarını durdurmasını istedi. DİERG, Diyarbakır’da okul ve derslik sayısının az olduğunu, satışı düşünülen arazilerin eğitim için tahsis edilmesini, okul ve derslik yapılmasını önerdi.

Diyarbakır Eğitim İzleme ve Reform Girişimi (DİERG), Diyarbakır’da okul ve derslik eksikliğine ilişkin açıklama yaptı. Yerel Yönetimlere çağrıda bulunulan açıklamada, “Diyarbakır’da halen tekli eğitime geçilebilmiş değildir, okul öncesi eğitime katılım oranı hala düşüktür. Bazı okullar yeniden inşa ediliyorken, bazıları güçlendirme, tadilat ve tamirat yüzünden kapalıdır. Bu okulların öğrencileri başka okul binalarında öğrenim görüyor. Okul ve derslik sayısı yetersizliği giderilemediği için kentte tekli eğitime geçilemiyor. Bu nedenle, Yenişehir ve diğer belediyelerin kullanım dışı ticari ve konut alanları varsa bunlar yeni okul yapımı ya da okula dönüştürülmesi için değerlendirilebilir. Diyarbakır’daki okul ve derslik açığının giderilmesi için yeşil alanların da yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir.” denildi.

Açıklamada özetle şöyle denildi:

“Diyarbakır’ın kalabalık sınıflar temel sorunlardan biridir”

“Diyarbakır’ın özellikle merkez ilçelerinde bu yıl da kalabalık sınıflar temel sorunlardan biridir. Bağcılar’da, Kayapınar’da bazı dersliklerde en az 45 öğrenci derslere devam edecektir. Kalabalık sınıflarla, ikili eğitim yapan okullarla, birden fazla okul barındıran okullarla başarısızlık elde edilir. Kentimizin kronikleşen bu sorunlarını il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri halen çözememiştir.”

“Öğrencilere beslenme desteği sağlanabilir”

“Okul servis ücretlerini ödeyemeyen ailelere yerel yönetimler destek olabilir, özellikle ikili eğitim yapılan merkez ilçelerdeki okullarda öğrenim gören öğrencilere beslenme desteği sağlanabilir. Okullarda temizlik görevlileri sorunu kısmen çözülmüştür ancak güvenlik personeli eksikliği için de adımlar atılabilir.”

“Tepkisizlik alışkanlık haline gelmemelidir”

“Diyarbakır’da devlet okullarındaki plansızlığın, programsızlığın, önlemsizliğin ve sorunların ısrarla sürdürülmesi ve buna tepkisizlik alışkanlık haline gelmemelidir. Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi, DİERG, sendikaları, meslek odalarını ve STK’ları eğitimin her alanında sorunlarla dolu devam bu gidişata karşı denetleyici ve itiraz edici olmaya davet ediyor. DİERG, özellikle ebeveynlerden öğrencisinin nitelikli, sağlıklı, güvenli eğitim ortamlarında eğitim alabilmesi için il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile temasa geçmesi gerekmektedir.”

Ns

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.