Diken : Kürdi bianet gerek

Diken : Kürdi bianet gerek
Bianet tarafından İstanbul’da düzenlenen bir etkinlikle TİGRİS HABER yazarı Şeyhmus Diken’in de aralarında bulunduğu 4 yazara bianet’e aralıksız 13 yıllık destekleri nedeniyle ödül verildi.

Bianet tarafından İstanbul’da düzenlenen bir  etkinlikle TİGRİS HABER yazarı Şeyhmus Diken’in de aralarında bulunduğu 4 yazara bianet’e aralıksız  13 yıllık destekleri nedeniyle ödül verildi.  İstanbul’da düzenlenen etkinliğe katılan yazarımız Şeyhmus Diken ‘’Yazmak bana göre iyisinden bir hırsızlıktır. Bir sokaktaki kelimeleri çalan kavimden geliyoruz. Çaldıklarımızı şekillendirip süslüyoruz sonra kendimizle arkadaşlarımız ve tanımadıklarımızla paylaşıyoruz.Bu makaleler birileri aracılığıyla paylaşılıyor. Bu birileri 2001’de Diyarbakır Miroğlu Otel’de tanıştığım bianet’in ta kendisi.Ertuğrul ağabey, solcu olduğum için ağabeyim. Nadire Abla, Kürdistan’a sık sık gelen, düzgün duruşuyla tanıdığım bir gazeteci. O nedenle yazar mısın dediklerine tereddüt etmedim.İyi ki hala beraberiz, güzel şeyler yapıyoruz. Umarım bir gün her işe soyunmaktan da imtina ederiz ve sadece Kürdi bianet’i yaratırız.’’ dedi.

 

Geceye katılan aydınlardan biri olan HDP eş başkanı Ertuğrul Kürkçü de katılımcıları kutlayarak; ’’Bu dört arkadaşımızda ifadesini bulan inat ve kararlılık, bu işi yapmak ve başkasına razı olmamak konusundaki karar, Türkiye’deki tüm öteki kanallar kapandığında kendimizi bulabileceğimiz bir kanalın oluşmasını sağladı. Bu dört arkadaş bu süreç boyunca hiçbir karşılık olmaksızın profesyonel iş yaptılar.Her kötü zamanımızda aklımıza bela savar olarak Fikret gelir. Fikret aynı zamanda, belaların nasıl savılacağını herkese aktaran kalem olarak her pazartesi bianet’te yazılarıyla yer alıyor.Sevda Alankuş bizim gibilerin yetişmesi için virüs yayma işini organize eder.Uzun süredir hekim kimliği dışında tanıdığım Mustafa hem tabip odalarıyla bağlantılıdır, hem de seyyah olarak kattıklarıyla paha biçilmezdir.Şeyhmus Diken Kürdistan’ın sesidir. En başından beri Kürtlerden söz etmenin en ağır saldırılara layık görüldüğü zamandan beri yanımızda durdu. Kürtlük hakkında sağdan konuşmanın en moda olduğu zamanda bu sefer de soldan konuşmanın yolunu buldu.’’ Dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.