Dikkat ! siz de olabilirsiniz

Dikkat ! siz de olabilirsiniz
Prof. Dr. Alpaslan Tuzcu, şeker hastalığının Mısırlılar döneminden beri var olduğunu belirterek, “1950 lı yıllarda her 15 kişiden biri şeker hastası iken, günümüzde bu oran her 8 kişiden birine düştü. “ dedi.

Mehdi TANAMAN

Prof.Dr. Alpaslan Tuzcu şeker hastalığının dünyadaki en yaygın hastalıklardan biri olduğuna dikkat çekerek, bir çok hastanın kan tahlili yaptırmadığı için bu hastalığının farkına varamadığını söyledi.

Diyabetin (Şeker hastalığı) tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu ifade eden Prof. Tuzcu, “Aslında bu hastalık birlikte yaşamaya alışılması halinde hayat konforunu artıran bir hastalıktır. Çünkü biz hastaya en sağlıklı şekilde nasıl yaşayabileceğinin yol haritasını veriyoruz. Ama hastalığa gerekli önem verilmez ise son derece tahrip edici bir maraza dönüşebiliyor. Çünkü diyabet insanın merkezi sistemini en derinden etkileyen bir hastalıktır. Şeker hastalığı tedavi edilmezse böbrekte, cinsel yaşamda, karaciğerde, gözde, pankreasta, kalpte, ve diğer bütün organlarda tahribata ve hastalığa neden olabiliyor. Bu nedenle asla tedavisi ertelenebilecek bir hastalık değildir.” dedi.

14 Kasım tarihinin, tüm  dünyada “Diyabet günü” olarak belirlendiğini kaydeden Prof. Dr. Alpaslan Tuzcu, kendisinin ve mensubu bulunduğu Dicle Üniversitesinin, bu hafta içerisinde çeşitli etkinlik ve panellerle konuyu halkın gündemine taşıyacağını belirtti.

ÜCRETSİZ KAN TESTİ YAPILACAK

Hastalığa dikkat çekmek için Ceylan-Karavil AVM’de 13 Kasım Perşembe günü(yarın) saat 10:00 ile 15:00 saatleri arasında kendisi ve ekibi tarafından ücretsiz kan testi etkinliği yapılacağını söyleyen Prof. Tuzcu;” Bu test sanıldığı gibi insanın canını acıtan bir şey değil. Toplam 1-2 dakika içerisinde sonucunu alabildiğimiz testler yapıyoruz. Bütün vatandaşlarımızı bu etkinliğe davet ediyoruz. Çünkü diyabet ihmal edebileceğimiz bir hastalık değildir. Sonuçları ve faturası ağır bir hastalıktır.” Dedi.

Buarada Dünya Diyabet Günü nedeniyle Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi Konferans Salonunda  da 14 Kasım günü 10:00- 12:00 saatleri   “ Dünya Diyabet Günü Halk Eğitimi Toplantısı “ düzenleneceği bildirildi.

 Bu toplantıda da konuşmacı olacağını söyleyen Prof. Dr. Alpaslan Tuzcu, şeker hastalığının Mısırlılar döneminden beri var olduğunu belirterek, “1950 lı yıllarda her 15 kişiden biri şeker hastası iken, günümüzde bu oran her 8 kişiden birine düştü. “ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.