DİKO' DAN YENİ BİR ADIM

DİKO' DAN YENİ BİR ADIM
DİKO' DAN YENİ BİR ADIM

 

Dilek AKİN/Özel Haber

Diyarbakır kuyumcular ve sarraflar odası yeni bir adım atarak yeni bir uygulamaya geçti. Bundan böyle Diyarbakır'da Sarrafiye ürünler ambalajlı olarak satılacak.

Altında merdiven altı üretime ve usulsüzlüklere dikkat çeken Güneydoğu ve Doğu Anadolu Kuyumcular ve Mücevherciler Federasyonu GÜNDOKFED, DİKO Başkanı Mustafa AKKUL, " Diyarbakır'da bundan sonra tüm ziynet altınlar ambalajlı onarak satılacak, bu uygulamayı Diyarbakır'da başlatmış bulunmaktayız. Bundan sonra tüketiciler, tereddütsüz  ve güvenli bir şekilde ziynet altınları satın alabilecekler.  " diye konuştu.

 

Son dönemlerde  hemen hemen  Türkiye'nin her köşesinde darphane dışında gayri resmi olarak üretilen sarrafiye ürünlerinin kuyumculuk mesleğine ve mili servete büyük zararların verdiğini görünmektedir,  bunun önüne geçmek için Diyarbakır kuyumcular ve sarraflar odası  bir ilke imza attı.

 

DİKO DAN BİR İLKE

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan  Diyarbakır Kuyumcular Odası, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Kuyumcular ve Mücevherciler Federasyonu GÜNDOKFED, DİKO Başkanı Mustafa AKKUL: "Biz Diyarbakır'da  önemli bir uygulamaya imza artık. Bilindiği gibi  sarrafiye ürünlerinin TC. Başbakanlık hazine müsteşarlığı Darphane ve damga matbaası tarafından üretilmektedir.  Ancak maalesef Türkiye'de  merdiven altı dediğimiz  kalpazanların düşük ayarlı ve eksik gramajlı gayri resmi olarak bu ziynet altınları üretmektedirler" dedi.

ZİYNET ALTINLAR GÜVENLIK GEREKÇESİYLE AMBALAJLANDI

Altındaki usulsüzlüklerin önüne geçmek için bu uygulamayı başlattıklarını belirten Akkul, "Biz buna dur demek için kendimiz bir alternatif düşündük.  Diyarbakır'da bundan sonra tüm ziynet altınlar ambalajlı onarak satılacak, bu uygulama Diyarbakır'da başlatmış bulunmaktayız. Bundan sonra tüketiciler, tereddütsüz ve güvenli bir şekilde ziynet altınları satın alabilecekler.  Özellikle müşterilerimizden kuyumcu esnaflarımızdan ambalajlı ürün talep etmeleri önem arz etmektedir. Ambalajsız ürünler kuyumcular odamızın güvencesi altında değildir. Ayni zaman'da ambalajın üstünde Diyarbakır kuyumcular odasının logosu bulunmaktadır. Başka firmalar ve başka ambalajlı ürünler  odamızla bir bağlantısı veya bir alakası yoktur" diye konuştu.

TÜM KUYUMCULAR ODA VE DERNEKLERE TAVSİYE

AKKUL, son olarak şu çağrıda bulundu: "Ben Bu uygulamayı Turkiye'deki tüm oda ve Dernek başkanlarını  geçmeleri  ve bir an önce başlamalarını  diliyorum ve tavsiye ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.