Dilencilik yapan 827 Suriyeli kampa yerleştirildi

Dilencilik yapan 827 Suriyeli kampa yerleştirildi
Çeşitli kentlerde dilencilik yaptıkları belirlenen 827 Suriyeli, Gaziantep'teki barınma merkezlerine yerleştirildi

 

- AFAD Sözcüsü Eşkinat:"AFAD koordinasyonunda yapılan bu çalışmalar dünyanın her yerinden övgü alırken tek bir kişinin bile sokaklarda kalmasına, dilencilik gibi faaliyetlerle geçimini sağlamasına izin verilemez"

 

ŞANLIURFA - Farklı illerde dilencilik yaptıkları tespit edilen yaklaşık 827 Suriyeli, Gaziantep'in İslahiye ve Karkamış ilçelerindeki çadır kentlere yerleştirildi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) yetkililerinden alınan bilgiye göre, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerden yaklaşık 224 bini, 10 ilde oluşturulan çadır ve konteyner kentte barınıyor. Bazı sığınmacılar ise ülkenin farklı kentlerinde kiraladıkları evlerde yaşamlarını sürdürüyor.

 

AFAD, Bulundukları kentlerde zaman zaman sorun yaşan sığınmacıların kamplara yerleştirilmesi için çalışma yürütüyor. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere büyükşehirlerdeki dezavantajlı Suriyeliler, mevsim koşulları daha fazla ağırlaşmadan barınma merkezlerine almaya başladı.Bu kapsamda farklı kentlerde dilencilik yaptıkları belirlenen 827 sığınmacı otobüslerle Gaziantep'in İslahiye ve Karkamış ilçelerindeki çadır kentlerine götürüldü.

- "Dünyanın her yerinden övgü alıyoruz"

AFAD Sözcüsü Doğan Eşkinat, yaptığı açıklamada, bazı Suriyelilerin bulundukları illerde yaşamlarını güçlükle sürdürdüklerini söyledi.Bulundukları yerlerde halkın huzurunu bozan ya da kendi imkanlarıyla hayatlarını idame ettiremeyen sığınmacıların İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında, kamplara yerleştirildiğini aktaran Eşkinat, hem vatandaşın hem de sığınmacıların huzurunu sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Misafirlerin rahat ettirilmesi için yoğun şekilde çalıştıklarını ifade eden Eşkinat, şöyle konuştu:

dilenci-2.jpg

"Kamplardaki kış hazırlıklarımızı hızla tamamlıyoruz. Bu kapsamda 220 bin termal battaniye, kışlık kıyafet ve bot, gerekli yerlerde yeni çadırların teminini sağlıyoruz. Suruç'ta da Kobanililer için hazırladığımız AFAD standartlarına sahip 30 bin azami kapasiteli bir barınma merkezi inşaatı sürüyor. AFAD koordinasyonunda yapılan bu çalışmalar dünyanın her yerinden övgü alırken tek bir kişinin bile sokaklarda kalmasına, dilencilik gibi faaliyetlerle geçimini sağlamasına izin verilemez."

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.