Dilimizle Rengimizle Kültürümüzle Güzelleştireceğiz

Dilimizle Rengimizle Kültürümüzle Güzelleştireceğiz
BDP Sur Eş Başkan adayları köy ziyaretlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Sur Eş Başkanlarının yanı sıra Sur ilçe başkanı ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşen ziyaretler halktan büyük ilgi gördü.

Haber Merkezi-Halk ziyaret edilen Metrani, Çeme Ambara, Zeynika,  Zozinc  ve Türkmen köyü olan köşk köylerinde eş başkanlarla tanışma imkanı buldu. Ziyaret edilen köylerde konuşma yapan Sur İlçe Başkanı Adnan Akgül; "21. yüzyıl Kürt özgürlük mücadelesinde önemli bir süreçtir. Rojava ile bunu çok daha net gördük.  Kürtler olarak özgürlüğümüzü birliğimizi sağlayarak daha da güçlendireceğiz. Biz birliğimizi güçlerimizi sağladıkça özgürlüğümüze daha da yakın olacağız" dedi.

KÖŞK KÖYÜNDE KARDEŞLİK ÇAĞRISI

Yılar önce Antep Kilis'ten Amed' in köşk köyüne yerleşen Türkmenler , BDP Eş Başkanları ve Sur ilçe Örgütünü ağırladı. Köylere yapılacak hizmetlerde ayrımcılık yapılmadan eşit bir şekilde karşılanacağını vurgulayan BDP Sur Belediye Eş Başkan adayı Seyid Narin; kardeşlik vurgusu yaptı. Narin "Bu topraklarda nereden gelinirse gelinsin görüyoruz ki kardeşçe yaşanabiliyor. Parti olarak dili kültürü ırkı ne olursa olsun her şeyden önce insan olduğu için değerlidir. Buradaki köylerimiz çok zülüm gördü ve Kürt olduğu için çok ayrımcılık yapıldı. Biz BDP olarak diyoruz ki gelin güçlerimizi birleştirelim birliğimizi güçlendirelim ki bu topraklarda özgür ve huzur içende yaşayabilelim. Ve diyoruz ki hizmet noktasında elimizden gelen ne olursa yapacağız. Hepimiz dilimizle rengimizle kültürümüzle güzelleştireceğiz bu toprakları" dedi.

Köylerine yapılan ziyaretten memnun kalan Türkmen köyü halkı, ziyaretlerin sıklaşması ve birliğin sağlanması için bu ziyaretlerin bundan sonra da devamının gelmesi gerektiğini dile getirdiler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.