DİMER A.Ş.’den Gürpınar açıklaması

DİMER A.Ş.’den Gürpınar açıklaması
DİMER A.Ş. Genel Müdürü Felat Gökdemir, Van’ın Gürpınar ilçesi Yurtbaşı köyünde meydana gelen olaylara ilişkin yaptığı açıklamada şirketinin sahada herhangi bir faaliyeti olmadığını söyledi.

DİMER A.Ş. Genel Müdürü Felat Gökdemir, Van’ın Gürpınar ilçesi Yurtbaşı köyünde meydana gelen olaylara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “27.05.2021 tarihinde, Van ili, Gürpınar ilçesi Yurtbaşı köyünde meydana gelen hadiseler hakkında kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulmuştur. Çeşitli sosyal medya platformlarında şirketimizin ismi kullanılarak yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır: Söz konusu maden ruhsat sahasında şu anda çalışmaları yürüten DİMER şirketi değildir. Saha, 2020 yılında başka bir firmaya kiralama (rödovans) yöntemi ile devir edilmiştir. Bu nedenle DİMER şirketinin sahada herhangi bir faaliyeti yoktur. Bahsi geçen saha, 2003 yılında şirketimiz adına tescillenmiş, kanuni bütün yükümlülükler yerine getirilerek 2006 yılında 3 ay süre ile üretim faaliyetlilerine başlanmıştır. Saha hazine arazisinde olup, kadastro tarafından “maden bölgesi” olarak tescillenmiştir. Bölgedeki çalışmalar sırasında, personelimiz saldırıya uğramış, şikâyetimiz üzerine yürütülen tahkikat sonunda açılan davada saldırılara karışan şüpheli şahıslar cezalandırılmıştır. Olayların büyümemesi için şirketimiz sosyal sorumluluğu gereğince ruhsat sahasından çekilmiştir ve o tarihten beri sahada herhangi bir üretim faaliyetinde bulunmamıştır. Sosyal medya platformlarında şirketimiz aleyhinde asılsız ve yalan haberler yapan, bu haberleri yayan ve haberlere yorum yapmak suretiyle bu menfur karalama kampanyasına destek olan kişi veya kurumlar hakkında hukuki yollara başvuru hakkımızı kullanacağımızı kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederiz” denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.