Dışişleri: Manning Saçmalamaya devam etmiş

Dışişleri: Manning Saçmalamaya devam etmiş
Dışişleri Bakanlıği, YPG'li Cemil Mazlum'u 'General Mazlum' olarak tanımlayan Pentagon Sözcüsü Albay Rob Manning'e tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı, YPG unsurlarının Suriye'nin doğusundan ayrılıp Afrin'e gitmesinden dolayı IŞİD karşıtı operasyonların 'duraksadığını' söyleyen ve YPG'li Cemil Mazlum'u 'General Mazlum' olarak tanımlayan Pentagon Sözcüsü Albay Rob Manning'e tepki gösterdi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) S özcüsü Albay Robert Manning'in "IŞİD'e odaklandıkları sürece General Mazlum'u ve Suriyeli yerel güvenlik güçlerini desteklemeye devam edeceğiz" sözlerine tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Pentagon sözcüsü saçmalamaya devam etmiş" dedi.

ABD ile oluşturulan çalışma grubunun 8-9 Mart'ta toplanacağını belirten Aksoy, "Beklentimiz ABD'nin taleplerimize dair somut adımlar atması, sözlerini yerine getirmesi. Toplantıda PYD-YPG'ye verilen silahlar konusu ele alınacak. Silahların teslim edilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Aksoy, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın 19 Mart'ta Washington'da görüşmesinin planladığını da söyledi.

Aksoy, Çavuşoğlu'nun Almanya ziyaretinde Salih Müslim konusunu da göndeme getireceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.