DİSKİ, Liceli çocuklara suyu korumayı anlattı

DİSKİ, Liceli çocuklara suyu korumayı anlattı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, suyun doğru kullanımı konusunda Lice ilçesinde eğitim gören ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerini bilgilendirerek, suyun doğa ve insan yaşamındaki önemini anlattı.

 

  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, çocuklarda su bilincini oluşturmak ve farkındalık yaratmak amacıyla ilçelerdeki okullarda çalışma başlattı. DİSKİ yetkilileri çalışmanın İlk durağı olan Lice’de Demir Çelik İlkokulu, Lice İlkokulu, Bahtiyar Aydın İlkokulu ve Atatürk İlkokulu’nun ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileriyle Ayşe Toprak Yatılı Bölge Ortaokulu Tiyatro Salonu’nda bir araya geldi.

  İlk önce DİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Suyun Gözyaşları-Su Damlası Kardeşliğinin Öyküsü" adlı animasyon filmini izleyen çocuklar, sonra DİSKİ Halkla İlişkiler Müdürlüğü personeli Sebahat Demirhan tarafından yapılan sunumu dinlediler.

  Çocuklarla soru ve cevap şeklinde sohbet eden Demirhan, suyun doğa ve insan yaşamındaki önemine dikkat çekerek, yeryüzündeki içilebilir su kaynaklarının sınırlı olduğunu söyledi. Gelecek kuşakların ileriki yıllarda susuz kalmaması için bugünden bazı önlemler alınması gerektiğini kaydeden Demirhan, "Sizler ailelerinizi suyun doğru kullanımı konusunda uyarabilir, yönlendirebilirsiniz. Örneğin yüzümüzü yıkarken, dişlerimizi fırçalarken musluğu açık bırakmayabiliriz. Özellikle yaz aylarında anne babalarınız bahçe sulaması yaparken onları uyarabiliriz. Balkon yıkayan annelerimize, yıkamak yerine silmeyi önerebiliriz. Kısacası, suyu bilinçsiz kullanan anne babalarımızı uyararak geleceğimiz için suyu koruyabiliriz" dedi.

  DİSKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri daha sonra materyaller ve malzemelerin olduğu çantaları çocuklara hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.