DİSKİ’den avukatın iddialarına cevap

DİSKİ’den avukatın iddialarına cevap
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı DİSKİ Genel Müdürlüğü, gazetemizin gündeme getirdiği avukat Kutbettin Odabaşı’na ait villanın suyunun kesildiğine dair haber üzerine açıklama yaptı.

DİSKİ’nin açıklamasında avukat Odabaşı’nın iddiaları yalanlandı ve yapılandırılan borcun ödenmemesi nedeniyle bu işlemin yapıldığına dikkat çekildi.

DİSKİ, cevap hakkını kullandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı DİSKİ Genel Müdürlüğü, gazetemizin gündeme getirdiği avukat Kutbettin Odabaşı’ya ait villanın suyunun kesildiğine dair haber üzerine açıklama yaptı. DİSKİ’nin açıklamasında avukat Odabaşı’nın iddiaları yalanlandı ve yapılandırılan borcun ödenmemesi nedeniyle bu işlemin yapıldığına dikkat çekilerek konuyla ilgili bilgiler paylaşıldı.

DİSKİ’nin açıklamasında, avukat Odabaşı’nın yanlış beyanda bulunarak kamuoyunu yanıtlığı ifade edildi.

“Defalarca uyarı yapılmasına rağmen adım atmadı”

Açıklamada,” DİSKİ kayıtlarına bakıldığında sayın Avukat Kutbettin Odabaşı'na ait 196983 ve 196982 numaralı abonelerin 08.08.2014 yılından bu yana ödenmemiş toplam 5.775,86 borcunun olduğu 2016 yılında borç yapılandırması yaptığı halde herhangi bir ödemede bulunmadığı görülmektedir. İlgili abone defalarca sözlü ve yazılı uyarılmasına rağmen ödeme yapmadığından hakkında 29.10.2017 tarihinde 2017/10933 ve 2017/10931 numaralar ile 6.icra dairesinde icra takibi başlatılmış olup 08.12.2017 tarihinde de elden icra tebligatı verilerek ilgili abone icralık durumuna düşmüştür. Ödeme işlemlerini gerçekleştirmediğinden ötürü abonelerin suyu kullanıma kapatılmıştır.

“Daire başkanımız bizzat aradı”

05.09.2018 Çarşamba günü saat 12:07 de ilgili daire başkanımız bizzat sayın Odabaşı'nı arayarak 1 dakika 42 saniye konuşmuş ve kendisine borcun bir kısmının yatırılması durumunda suyunun açılacağı söylemesine rağmen Sayın Avukat muhatap bulamadığını söyleyerek de hilaf konuşmuştur. Bilindiği üzere 27 Ağustos tarihine kadar imar barışı ve borç yapılandırmasının olduğu faizin alınmadığını ve taksitlendirme imkanının olduğunu ve bu konuda da abonelerimizin bilgilendirildiği halde ilgili abone hiçbir ödeme yada planlama yapmamıştır ve kendini haklı göstermeye çalışması da pes dedirtmektedir. Abonelerimiz arasında ayrım yapmaksızın işlem tahsis edilmektedir. Sayın Avukat bey villasında yıllardır su borcunu ödememekle tüm Diyarbakır halkının hakkını yemiştir. Bu tür kişilerle abonelik hukuku çerçevesinde işlemlere (mücadeleye) devam edeceğiz. Avukatlık mesleği gibi kutsal bir görevi icra eden birinin yanlış beyanda bulunmasını da Diyarbakır halkının takdirine sunarız” ifadeleri kullanıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.