DİSKİ’den depo temizliği uyarısı

DİSKİ’den depo temizliği uyarısı
Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, içme suyunun gönül rahatlığıyla musluktan içilebileceğini; ancak site ve binaların yılda iki kez içme suyu depolarını temizlemesinin şart olduğunu belirterek,

 

 yurttaşların şikayetlerini Alo DİSKİ 185 Hattı’na bildirmesini istedi. 

Diyarbakır’da bina, site ve müstakil evlerde bulunan su depoları halk sağlığını tehdit ediyor. Sıcakların gelmesi ile birlikte olası hastalıklara karşın ekipler vatandaşları uyarmaya devam ediyor.  Yetkililer, su depolarının yılda en az iki defa temizlenmesi gerektiğini belirtiyor.

Konuyla ilgili DİSKİ yetkilileri yaptıkları açıklamada, içme Suyu Arıtma Tesisi’nde arıtılan mineral yönden zengin ve kaliteli suyun, bina ve site sakinleri tarafından alınacak önlemlerle çevresel faktörlere karşı korunabileceğini söyledi. Temizlenmeyen site ve bina depolarında oluşan bakteri nedeniyle halk sağlığının tehdit edildiğine dikkat çekilen açıklamada, “Kirli su depolarında algler ve mikroorganizmalar çoğalır. Bu da kendini, suyun bulanıklaşması ve konulduğu kapta suyun renginin bir dakikalık sürede berraklaşmaması olarak gösterir. Depoların temizlenmemesi sonucu oluşan bakteri ve algler halk sağlığını ciddi düzeyde tehdit etmektedir.”  Denildi.

Sağlık sorunlarının yaşanmaması için bina ve site su depolarının yılda iki kez temizlenmesi gerektiği belirtilerek, “Halkımız bize ALO DİSKİ 185 Hattı’ndan ulaşarak depo temizliği için başvuru yapabilir. Bizler de en kısa süre içerisinde depo temizliğini yaparız.” İfade edildi.  

 

 

 

‘Meyve ve sebzelerimizi bol su ile yıkayalım’

Yetkililer, iyice yıkanmayan meyve ve sebzeden geçen bakterilerin aynı şekilde ciddi sağlık sorunlarına neden olduğunu ifade etti. İyi yıkanmamış meyve ve sebzelerdeki bakterilerin kirli sulardaki bakterilerle benzerlik gösterdiğine dikkat çeken Taban, “Bu durumda halkımız bakterinin sudan geçtiğini düşünerek ilk elden kentin suyunu töhmet altında bırakmaktadır. Bu yolla bulaşan sağlık sorunlarının oluşmaması için meyve ve sebzelerin bol su ile yıkanmasını tavsiye ediyoruz.” Uyarısında bulundu.

‘Dünya standartlarında su üretiyoruz’

DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün çok modern bir İçme Suyu Arıtma Tesisi olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Suyumuzu yüksek teknolojiye sahip İçme Suyu Arıtma Tesisimizde arıtarak kente veriyoruz. Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite olmuş bu nedenle sonuçları dünyaca kabul edilen 24 saat esaslı Su Kontrol Laboratuvarımızda analiz edilmektedir.” Denildi.

‘Her gün numuneler alınıp analiz ediyoruz’

İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin giriş-çıkışından ve kentin beş farklı noktasından her gün su numunelerinin alınarak DİSKİ laboratuvarında analiz edildiği belirtilerek, su analiz sonuçlarının her gün www.diski.gov.tr adresinden açıklandığını kaydedildi.

Mobil Laboratuvar Aracı’nda hızlı analiz

Öte yandan halkın su ile ilgili her türlü şikayetleri için ALO DİSKİ 185 Hattı’nı arayabileceği belirtilerek, şikayet noktasına Mobil Laboratuvar Araçlarına gönderildiği belirtildi.  Yetkililer, “Burada hızlı bir şekilde numuneler alarak Klor, Bulanıklık, Renk ve PH parametrelerine bakıyoruz. Daha detaylı analiz için ise numune alarak Su Kontrol Laboratuvarı’na getiriyoruz.” Diye konuştu.

Şikayetlerin daha çok “suda koku var” ya da “bulanıklık” şeklinde DİSKİ’ye ulaştığını ifade eden yetkililer, bu sorunun daha çok tesisattan kaynaklandığını belirtti.  Yetkililer, kentin içme suyunun kontrol altında olduğunu ifade ederek, “Suyunuzu gönül rahatlığıyla musluktan için. Sağlığınızı tehdit eden çevresel faktörlere karşı önlem alın.” Diye uyardı.

 

Dilek akın- özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.