DİSMEK 460 kursiyerle eğitime başladı

DİSMEK 460 kursiyerle eğitime başladı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kentte istihdamı artırmaya yönelik ilkini geçen yıl başlattığı ve yoğun ilgiyle karşılaşan bu yıl 13 farklı branşta açtığı

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (DİSMEK) 460 kursiyerin katılımıyla eğitime başladı.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kentte istihdamı artırmak amacıyla ilkini geçen yıl açtığı ve yoğun ilgi gören DİSMEK kurslarını yeniden açtı. Bilgisayar İşletmenliği, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Tekstil, Cilt Bakımı, Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme (Kuaförlük), Autocad, Kilim Dokuma, Pasta Çıraklığı, Ahşap Süsleme, Resim Karakalem ve Yağlıboya, Aşçı Çıraklığı ve F Klavye olmak üzere toplam 13 kursa kayıt yaptıran 460 kursiyer eğitime başladı.

Eğitimler pratik ve teorik bilgilerden oluşacak

Eğitimlerin hafta içi ve hafta sonu şeklinde devam edeceği kurslarda öğrenciler, eğitim döneminde, temel iletişim, mesleki alanda yaşanan yeni gelişmeler, müşteri ilişkileri, iş güvenliği, işçi sağlığı, girişimci fikirler üretme, problem çözme, iş kurma ve geliştirme konularındaki dersler dışında mesleki açıdan pratik yapma şansı da bulacak.

Kursiyerler eğitim döneminde ücret alacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, İŞKUR işbirliğiyle açtığı Bilgisayar Destekli Muhasebe, Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme, Kilim Dokuma, Aşçı Çıraklığı ve Tekstil kurslarında eğitim gören kursiyerler eğitime devam ettiği günler baz alınarak günlük 20 TL ücret alacak ve kursiyerlerin sağlık sigortaları yatırılacak.

Daha önce DİSMEK eğitimlerini sadece Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda gerçekleştiren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kuaförlük ve Tekstil kurslarını Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet yürüten Ben u Sen ve Yeniköy Çamaşır Ev’lerinde açtı.

MEB onaylı sertifika

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz bir şekilde verilen kursları başarıyla tamamlayan kursiyerler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifikaları almaya hak kazanacak.(Kaynak:Büyükşehir Belediyesi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.