DİSMEK’ten 432 kişi faydalandı

DİSMEK’ten 432 kişi faydalandı
Kentte istihdamı artırmaya yönelik olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (DİSMEK) kapsamında farklı branşlarda açılan kurslardan 432 kişi faydalandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin DİSMEK kapsamında Mart’ta Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda açtığı kurslardan kadın ve erkek olmak üzere 432 kişi faydalandı. Kursiyerler, “Bilgisayarlı Muhasebe, Bilgisayar İşletmenliği, Aşçı Çıraklığı, Cilt Bakım ve Temel Makyaj, Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme, İngilizce Seri A 1, Düz Dikiş Makineciliği (Tekstil), Üç Boyutlu Rölyef, Kilim Dokumacılığı ve Doğal Taş İşlemeciliği” branşlarında hafta içi her gün sabah ve öğleden sonra olmak üzere günlük eğitim gördü. Farklı tarihlerde tamamlanan kurslarda başarılı olan 432 kursiyer Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika almaya hak kazandı.

Bazı kurslar tekrar açıldı

İlk dönem mezunlarını veren DİSMEK tekrardan “Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme, Bilgisayarlı Muhasebe, Bilgisayar İşletmenliği, Şal İşlemeciliği (Mekikli Dokuma) ve Aşçı Çıraklığı” kurslarını tekrardan açtı. Açılan 5 kursta kadın ve erkek olmak üzere 125 kursiyer eğitimlerine devam ediyor.

 Yakın zamanda tamamlanan Doğal Taş İşlemeciliği ve Kilim Dokumacılığı kursları da tekrardan öğrenci alım kayıtlarına başladı. Kayıt işlemlerinin ardından kursiyerler, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı içinde eğitime başlayacak. (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.