DİTAM’DAN CUMHURBAŞKANI ADAYLARINA DAVET

DİTAM’DAN CUMHURBAŞKANI ADAYLARINA DAVET
Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM), Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Vural imzası ile tüm Cumhurbaşkanı adaylarını Diyarbakır’a davet etti.

 

Haber Merkezi

 

6 Haziran 2018 tarihinde Diyarbakır Demir Otel’de yapılacak olan etkinlikte bölgedeki meslek odaları, barolar, STK'lar, akademisyenler, yazarlar ve kanaat önderleri ile Cumhurbaşkanı adaylarının bir araya getirileceği toplantıya şuana kadar bir tek Saadet Partisinin Cumhurbaşkanı adayının olumlu yanıt bildirdiği kaydedildi.

DİTAM, ayrıca Edirne cezaevinde tutuklu bulunan HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın da salıverilmesini istedi. Ayrıca davette, Cumhurbaşkanı adaylarından Erdoğan, İnce ve Akşener’in söz konusu davete icabet etmelerinin umut edildiği belirtildi.

Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM), bütün Cumhurbaşkanı adaylarını Diyarbakır’a davet etti. DİTAM’ın Diyarbakır’da bölgedeki meslek odaları, barolar, STK'lar, akademisyenler, yazarlar ve kanaat önderlerinin de davetli olacağı bir ortamda, basına açık bir şekilde Cumhurbaşkanı adaylarının döneme, seçime ve sonrasına ilişkin görüş ve düşüncelerini paylaşmaları amacıyla yapılan davetine Saadet Partisinin Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu’nun olumlu yanıt verdiği belirtildi.

Davette  HDP Eş Genel Başkanı Sayın Selahattin DEMİRTAŞ’ın cezaevinde olmasının, Cumhurbaşkanı adayı olarak tutuklu olmasının, adil ve eşit şartlarda bir seçime gölge düşürdüğü vurgulanırken, Demirtaş’ın tahliyesi istendi. DİTAM’ın söz konusu davetinde şunlar dile getirildi: “Demokratik ve adil bir yarışta koşulların eşitliği prensibi gereğince, Sayın DEMİRTAŞ tahliyelerinin sağlanarak davetimize de icabet etmelerini içtenlikle dileriz. Toplantı davetini HDP Genel Merkezi ve avukatları aracılığıyla ilettik. Seçilmesi halinde yardımcısı olarak düşündüğü bir ismi benzer koşullarda ağırlamayı da isteriz.”

 Diğer Cumhurbaşkanı adaylarının davete icabet etmelerinden memnuniyet duyulduğu belirtilerek,  “Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Sayın Muharrem İNCE ve Sayın Meral AKŞENER de benzer şekilde davetimizi kabul edeceklerini umarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” denildi.

Son olarak tüm toplumsal ve bireysel sorunların, “Barış, demokrasi, hukuk ve diyalogla” çözüleceği temennisi dile getirildi.  

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.