Diyanet İşleri Başkanı'ndan Eylül mesajı

Diyanet İşleri Başkanı'ndan Eylül mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Akıl, izan, iman ve vicdan sahibi herkesi, çocukların maddi ve manevi anlamda her türlü tehlike, istismar ve şiddetten korunması için seferber olmaya davet ediyorum." ifadesini kullandı.

 

 

Erbaş, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'nın Polatlı ilçesinde 8  yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın öldürülmesi gibi kaybolan, kaçırılan, acımasızca  öldürülen çocuk haberlerinin gündemi kararttığını hatırlattı.

Küçük Eylül'ün vahşice katledildiğini belirten Erbaş, insanlığın,  vicdanın, merhametin toprağa gömüldüğünü ve yüreklerin parçalandığını kaydetti.

Erbaş, bu cahiliye vahşetine ve sapkınlığına karşı adaletin mutlaka  tecelli edeceğini vurgulayarak, "Biz inanıyoruz ki herkes, çağının şahidi ve sorumlusu olarak iyiliği, emaneti, adaleti ayakta tutma ve kötülükleri bertaraf etme adına yapıp, yapmadıklarından ahirette hesaba çekilecektir." değerlendirmesinde bulundu.

"CANİLER ELİM BİR AZABA ÇARPTIRILACAK"

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Tekvir Suresi'ne atıf yaparak, bütün  zalimlerin yaptıklarından hesaba çekileceği mahşer gününde, diri diri gömülen kız  çocuğunun, hangi günah nedeniyle öldürüldüğü sorulduğu zaman canilerin elim bir  azaba çarptırılacağını vurguladı.

Erbaş, açıklamasında şunları kaydetti:

"Akıl, izan, iman ve vicdan sahibi herkesi, çocukların maddi ve manevi  anlamda her türlü tehlike, istismar ve şiddetten korunması için seferber olmaya  davet ediyorum. Başta yavrumuzun ailesi olmak üzere, vicdanı sızlayan herkese  başsağlığı diliyor, aziz milletimizin hiçbir ferdinin bir daha böyle acılar  yaşamamasını Cenabıhak'tan niyaz ediyorum." (Kaynak: Milliyet)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.