Diyar’a Rönesans Şart

Diyar’a Rönesans Şart
Son 5 yılda 4’ü final olmak üzere 5 kez Play-Off oynayıp 2.Lig’i kapısına dayanmasına rağmen 3.Lig’den çıkamayan Diyarbekirspor’da idari yönden takım planlamasına kadar bir çok alanda revizyon ve değişim yaşanmasının şart olduğu belirtiliyor.

Kulüpte bir çok şeyin değişmesi gerektiğini belirten spor adamları,”Bu kadar emek ve ekonomiye rağmen başarı gelmemesinin tek nedeni TFF’nin tutumu ve dış etkenler değil. İçeride büyük bir değişim şart” diyor.

Yönetim şu an istişare halinde

3.Lig’de mücadele ettiği 5 yılda her sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan,önemli paralar harcayan ancak sezonun bitimine haftalar kala şampiyonluktan uzaklaşan,bu 5 sezonda da Play-Off’a kalan,4’ü final ve 1’i yarı final olmak üzere 5 sezonda da 2.Lig hedefini kılpayı kaçıran Diyarbekirspor’un yeni sezon için nasıl bir yol haritası çizeceği merak ediliyor. Yönetimin yeni yol haritasını henüz belirlemediği,bu konuda istişareler yapıldığı ve bayramdan sonra tablonun netleşeceği belirtiliyor.

Feyzi İlhanlı’nın 5 yılda verdiği trilyonlarca paraya  ve Bilal Kadayıfçıoğlu’nun geçen sezon harcadığı emeğe rağmen başarı neden gelmedi?. Spor kamuoyu bu konuyu tartışıyor,yeni yol önermesinde bulunuyor.

Geçmiş iyi analiz edilmeli

Spor kamuoyunda ise yükselen değişim ve yenilenme talepleri var. Kamuoyu,onursal başkan Feyzi İlhanlı ve kulüp başkanı Bilal Kadayıfçıoğlu’ndan geçen sezon dahil geçmiş sezonların değerlendirmesini iyi analiz ederek hatalardan ders çıkarılmasını,zihniyet devrimi yapılmasını ve başarısızlığa neden olan etkenlerin ortadan kaldırılmasını istiyor. Yeni bir yol haritasının şart olduğunu,bugüne kadar denenmiş olan ve başarısızlık yaratan yöntemlerden vazgeçilmesini isteyen spor adamları,” Bu kadar emek ve ekonomiye rağmen başarı gelmemesinin tek nedeni TFF’nin tutumu ve dış etkenler değil. İçeride büyük bir değişim şart” diyor.

“Birçok şeyin değişmesi şart”

Kulüpte bazı şeylerin değişmesi ve profesyonel bir anlayışla idare edilmesi gerektiğini belirten spor adamları,”TFF,hakemler ve bazı dış etkenlerin yarattığı haksızlıklar elbette bu başarısızlıkta etkili olmuştur. Ancak tüm sebepler bunlardan ibaret  değildir. Harcanan paralarla şimdi bu kulübün en az iki üç lig üstte olması lazımdı. Her sene denenen yöntemlerle başarı gelmiyor. Demek ki bir yerde sorun var ve hatalar yapılıyor. En önemli eksiklik,kulübün profesyonel anlayışla yönetilmemesi,alanında uzman ve işi bilenlerle yol yürümemesidir. İdari yönden takım planlamasına kadar bir çok şey değişmeli.Bunlar yapılırsa takım rahatlıkla bu ligden çıkar,hatta üst liglere kadar yükselir” ifadelerini kullanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.