Diyarbakır 1 Mayıs’a Hazırlanıyor

Diyarbakır 1 Mayıs’a Hazırlanıyor
Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu, İstasyon Caddesi için 1 Mayıs başvurusunda bulundu.

1 Mayıs’a sayılı günler kala DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’den oluşan Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu ve sosyalist partilerin 1 Mayıs hazırlıkları sürüyor.

İşçi sınıfının ve emekçilerin uluslar arası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’a sayılı günler kala, İşçi sendikalarının, emekçi örgütlerinin ve sosyalist partilerin 1 Mayıs’a hazırlık çalışmaları başladı. Şehrin çeşitli yerlerine asılan afiş ve pankartlarla işçileri, emekçileri 1 Mayıs alanına çağıran İşçi sendikaları, emek örgütleri, STK’lar ve sosyalist partiler 1 Mayıs çalışmalarına hız verdiler.

Bu yıl Diyarbakır’da İstasyon caddesinde yapılacak olan 1 Mayıs kutlamaları için hazırlık çalışmaları sürerken, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’den oluşan Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu resmi miting başvurusunda bulundu. Emek ve Demokrasi Platformu adına 20 Nisan’da yapılan miting başvurusuna yetkililer tarafından henüz bir yanıt verilmezken, miting için hazırlıkları sürüyor.

 Geçen yıl merkezi olarak Batman’da yapılan 1 Mayıs kutlamalarının bu yılki adresi İstasyon caddesi olacak.  2013 yılından bu yana Diyarbakır’da yapılamayan 1 Mayıs mitingi, Emek ve Demokrasi Platformunun yaptığı resmi başvuruya olumlu yanıt verilmesi halinde İstasyon Caddesinde yapılabilecek.

Özcan YILDIZ/ Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.