Diyarbakır 2014 bütçesine kartopu attı

Diyarbakır 2014 bütçesine kartopu attı
Büro Emekçileri Sendikası (BES), 2014 yılı bütçesini kartopuyla protesto etti.

DİYARBAKIR - Büro Emekçileri Sendikası (BES) Diyarbakır Şubesi, Meclis'te 2014 yılı bütçe görüşmelerine dikkat çekmek amacıyla Diyarbakır Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya BES yönetim kurulu üyeleri yanı sıra BES Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Karaarslan, BES Örgütlenme Sekreteri Mahmut Aba katıldı. 

Türkiye'de gelir dağılımındaki adaletsizliğin her geçen gün daha da derinleştiğini hatırlatan BES Örgütlenme Sekreteri Mahmut Aba, zengin ve yoksul arasındaki fark giderek büyüdüğünü söyledi. Kamu emekçilerinin her geçen gün yoksullaştığını belirten Aba, "Hükümet yanına aldığı Memur Sen ile yaptığı tekli sözleşmeyle yoksulluk sınırı altında açlık sınırına yaklaşan ücretleri bize dayatmaktadır. Önümüzdeki yıl, enflasyon oranı ne olursa olsun maaşlarımıza yansıtılmayacaktır. Meclis 2014 Yılı Bütçesi görüşülürken yasalaşacaktır. Kamu emekçilerinin bütçe sürecinde takınacağı tutum bütçede alacakları pay açısından belirleyici olacaktır" dedi. 

'Savaşta kaybettiğimiz canların faillerinin bulunmamasına hayır diyoruz'

2014 yılı bütçe görüşmeleri sırasında insanca yaşam, güvenceli iş, güvenli gelecek taleplerinin karşılanmasını isteyen Aba, gasp edilen hakları ve mesailerinin derhal verilmesi gerektiğini söyledi. "Bütçe kaynaklarının savaşa rantiyeye değil halk yararına kullanılacağı bir düzenleme hayata geçirilmelidir" diyen Aba, "Bu nedenle diyoruz ki; 2014 savaş bütçesine, baskılara, mobinge, adam kayırmaya, her türlü anti demokratik uygulamaya, yaşanan kirli savaşta kaybettiğimiz canların faillerinin bulunmamasına hayır diyoruz" diye kaydetti. 

Yapılan açıklamadan sonra, sembolik olarak yapılan kardan insana "Enflasyon", "Zam", "Zulüm", "Bütçe", "Devlet terörünü lanetliyoruz", "Hükümet", "Devlet güdümlü sendika", "Gever katliamını lanetliyoruz", "Roboski katliamını lanetliyoruz", "Güvencesiz çalıştırılmaya", "Tüm haksızlıklara" yazılı dövizleri yapıştırarak, kartopu atılarak protesto edildi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.