Diyarbakır 21 Mart'ta Newroz alanına taşınıyor!

Diyarbakır 21 Mart'ta Newroz alanına taşınıyor!
Diyarbakır'da tarihi Newroz kutlaması için hazırlıklar devam ederken, komisyonlar oluşturuldu, kentte yüzbinlerce bildiri dağıtıldı, yurttaşları Newroz ateşiyle buluşturacak araç kalkış noktaları belirlendi. Newroz Tertip Komitesi Üyesi Kasım Birtek, "Mil

DİYARBAKIR -Diyarbakır'da 21 Mart Günü Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde bulunan Newroz Parkı'nda kutlanması planlanan Newroz kutlaması için geri sayım başladı. 2 milyonu aşkın yurttaşın katılması beklenen mitinge ilişkin Newroz Tertip Komitesi, Diyarbakır Valiliği'ne başvuruda bulundu. Konuya ilişkin bilgi veren Newroz Tertip Komitesi Üyesi Kasım Birtek, resmi iznin ardından herhangi bir engelin çıkabileceğini sanmadıklarını ifade etti. İznin prosedür gereği yapıldığını, Kürt halkının yıllar boyu inisiyatifi ile Newroz'u kutladığını dile getiren Birtek, bu anlamı ile Newroz'a ilişkin olumsuzlukları varsaymadıklarını dile getirdi. Newroz hazırlıklarının son 15-20 gündür tüm hızı ile devam ettiğini belirten Birtek, "Zaten böyle çok güçlü bir etkinlik çalışmaları yoğun şekilde olmadığı sürece başarılı olma şansı yok. Bu nedenle çalışmalarımızı önceden başlattık. Milyonların katıldığı bir eylemi gerçekleştirmek için yoğun çaba içerisindeyiz. Sahne çalışmalarımız, Newroz alanı ile ilgili düzenlemelerimiz yapıldı. Gerekli görevlendirmelerimiz yapıldı. Alan komisyonu, örgütleme komisyonu, teknik komisyon, araç komisyonu, güvenlik komisyonu ve diplomasi komisyonları kuruldu. Bunlar her biri kendi alanlarında çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor" dedi. 


Kutlamada sahne alacak sanatçılar

Yine çalışmalar kapsamında basılan yüzbinlerce bildirinin ilçelerde yoğun şekilde dağıtıldığını dile getiren Birtek, "Bizim inancımız o ki; önceki Newrozların üzerinde bir kitle toplanacak. Özellikle Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın mesajının okunuyor olması, Kürdistan halkında büyük bir heyecan yaratıyor. Bu heyecan sonucunda da milyonlar Newroz alanına gelecekler. Zaten bu yıl ki Newroz kutlamamızın şiarı da 'Özgür Önderlik, Özgür Kürdistan'dır. Bu şiarı koymamızın nedeni de Kürt halkının, Kürdistan halkının Önderliğe olan bağlılığı ile ilgili bir durumdur. Dolayısı ile her kes heyecanla, süreç ile ilgili gelecek mesaj beklentisindedir. Bizde aynı durumdayız. Çalışmalarımız bu şekilde sürüyor. Yine sanatçılarımızdan bir kısmının ismi belirlendi. Bunlar; Karadenizli müzik grubu Karmate, Dengê Agirî, Hozan Canê, Sipan Xelat, Diyar, Roj, Seyda Perinçek, Xemgin Birhat, Şahiya Stranan Berbang, Armanc, Bêrîvan Arîn'dir. Yine gerek Avrupa'dan gerekse de Türkiye içerisinde sivil toplum örgütlerinin temsilcileri davetli. Yine akademisyenler, kendi alanında otorite olan şahısları davet ediliyor. Bunların tüm konaklaması ve Newroz'a katılması organize ediliyor" diye konuştu. (Diha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.