Diyarbakır Barosu: Başbakan Söz Vermişti

Diyarbakır Barosu: Başbakan Söz Vermişti
Tahir Elçi için düzenlenen anma etkinliğinde konuşan Av. Mahsun Batı, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun faillerin bulunacağı sözünü verdiğini söyledi

 

Diyarbakır’da katledilen baro Başkanı Tahir Elçi için her hafta düzenlenen anma etkinliğinde konuşan avukat Mahsun Batı, şüpheli sıfatıyla bugüne kadar kimsenin ifadesinin alınmadığını belirterek, “Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu Tahir Elçi'nin ailesine bir söz vermişti.  Ne olursa olsun bu olayın aydınlatılacağını ucu nereye dokunursa dokunsun faillerin bulunacağını söylemişti.  Söz vermişti” hatırlatmasında bulundu.

Elçi, katledilişinin 134. haftasında Adliye Sarayı önünde meslektaşlarının katılımıyla anıldı. Bu haftaki anma etkinliğinde Diyarbakır Barosu Genel Sekreteri avukat Mahsum Batı konuştu.

Anma etkinliğinde konuşan Batı şunları söyledi, “Tam 134 haftadır Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi'nin  arkadaşları olarak  Elçi soruşturma dosyasında herhangi bir ilerleme olmamasını  ve faillerinin bulunamamasını protesto etmek amacıyla  Diyarbakır Adliyesi önündeyiz.  Bugün yine bu amaçla Tahir Elçi'nin dostları ve sevenleri olarak toplanmış bulunmaktayız.  Geçtiğimiz haftalarda da belirttiğimiz gibi soruşturma dosyasında henüz şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan hiç kimse yok.  Dönemin Başkanı Ahmet Davutoğlu olayın başında Tahir Elçi'nin ailesine bir söz vermişti.  Ne olursa olsun bu olayın aydınlatılacağını ucu nereye dokunursa dokunsun faillerin bulunacağını söylemişti.  Söz vermişti.  Şimdi buradan devlet yetkililerine, savcılığa, İçişleri Bakanı, Adalet Bakanlığına soruyoruz. Bu soruşturmanın ucu nereye dokunuyor?  Failler neden bulanamıyor. Daha önce soruşturma dosyasına sunduğumuz dilekçelerimizde belirttiğimiz gibi Tahir Elçi'nin failleri nerede?  Bu soruşturma neden ilerlemiyor? Tahir Elçi'nin vurulduğu sokakta silah kullanan onlarca kişi olmasına rağmen neden dosyada tek bir şüpheli yok? En basit adli vakada onlarca kişi şüpheli konumuna getirilip, haklarında soruşturma yürütülürken böylesi ciddi bir olayda neden tek bir şüpheli yok?  Olayın üstü örtülmeye mi çalışılıyor?  Buradan bu soruları sizler aracılığıyla yetkililere soruyoruz.  Değerli basın mensupları burada etkinliğimizi sonlandırıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.