Diyarbakır Barosu: Elçi cinayetine ilişkin çalışmalarımız var

Diyarbakır Barosu: Elçi cinayetine ilişkin çalışmalarımız var
Diyarbakır Barosu Kadın Merkezi ve Tahir Elçi soruşturma komisyonu üyesi Avukat Gamze Yalçın, Elçi dosyasının aydınlatılması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Yalçın, “komisyonumuzun yapmış olduğu teknik çalışmalar var. Uluslararası kurumlar vasıtasıyla yaptığı teknik çalışmalar var. Biz Buradan Tahir Elçi'nin faillerinin ortaya çıkarılana kadar hem kadınlar, hem hak savunucuları hem Diyarbakır Barosu olarak bu alanda mücadele vereceğimizi, faillerin derhal yargı önüne çıkarılması ve cezalandırılması için adli mekanizmaların üzerine düşen tüm görevi ivedilikle yerine getirmesi talebinde bulunuyoruz” diye konuştu.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi,  katledilişinin 117. haftasında dün Adliye Sarayı önünde meslektaşlarının katılımıyla anıldı. Bu haftaki Elçi anmasında Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen bir konuşma yaptı.

‘Defaatle dile getirdik…

Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Ahmet Özmen şunları söyledi;  “İki yılı aşkın bir süredir her cuma günü Diyarbakır Adliyesi önünde demokratik etkinliğimizi ve sivil itaatsizlik eylemimizi düzenliyoruz. Biz her hafta cuma günü aynı saatte burada sevgili Tahir Elçi'nin faillerinin bulunmayışını protesto etmek amacıyla burada toplanıyoruz. Daha önce de defaatle dile getirdik. Bu etkinliğimiz Tahir Elçi'nin failleri bulununcaya dek her hafta düzenli olarak sürecek. Biliyorsunuz dün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günüydü. Bu vesileyle bu haftaki etkinliğimizin konuşmasını yapmak üzere Baromuz Kadın Merkezi ve Tahir Elçi Soruşturma Komisyonu üyesi değerli meslektaşım Av. Gamze Yalçın'a sözü bırakıyorum.”

‘Annelerin bitmeyen yas süreçlerinin sona erdirilmesi için…’

8 Mart Dünya Emekçiler Kadınlar günü vesilesiyle bu haftaki Elçi anmasında konuşan Av. Gamze Yalçın, şöyle konuştu: “Bu hafta kapsamında kadınlar olarak alanlarda yıllardır verdikleri hak mücadelelerinin hala devam ettiğini ve devam ediyor olacağını bir kez daha vurguladılar.  Biz kadınlar, kadın hak mücadelesinin, kadının var olma mücadelesiyle başladığını, devam ettiğini ve de devam edeceğini biliyor ve buradan bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Kadın hak mücadelesinde değerli Baro Başkanımız Tahir Elçi de yıllarca yanımızda oldu, alanlarda oldu. Bizim hak arama mücadelemizi bizlerle destekledi. Biz bugün hem Diyarbakır Barosu hem de Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Merkezi olarak bir kez daha başkanımız Tahir Elçi ile dayanışmak ve onu anmak üzere alanlardayız. Tahir Elçi yıllarını annelerin çocuklarına ulaşması amacıyla, bu alanda mücadele vererek yürüttü ve maalesef bu alanda yaşamını yitirdi. Annelerin bitmeyen yas süreçlerinin sona erdirilmesi için toplu mezarlardaki kayıpların ortaya çıkarılması ve annelerine ulaşması amacıyla, ailelerine ulaşması amacıyla çok büyük emek harcadı. Bu emek sadece alanlarda kalmadı Tahir Elçi için. Hukuksal mücadelesi de gerçekten bizler açısından bir çığır açtı. Biz hem meslektaşları hem de kadınlar olarak bugün bir daha buradan şunu haykırmak istiyoruz. Tahir Elçi bizler için ölümsüzdür. Tahir Elçi'nin yürütmüş olduğu mücadeleyi bizler elimizden geldiği kadar buradan devam ettirmeye çalışacağız.”

‘Komisyonumuzun yapmış olduğu teknik çalışmalar var’

Komisyon olarak çalıştıklarını ve Baroca bir komisyon oluşturulduğunu belirten Yalçın, “ İki yılı aşkın süredir yapmış olduğumuz çalışmalarda maalesef ama maalesef soruşturma makamlarının etkili soruşturma yürütmemesi ve taleplerimizin birçoğunu cevapsız bırakması sonucunda hala failler ortaya çıkarılmış değil. Ancak komisyonumuzun yapmış olduğu teknik çalışmalar var. Uluslararası kurumlar vasıtasıyla yaptığı teknik çalışmalar var. Biz Buradan Tahir Elçi'nin faillerinin ortaya çıkarılana kadar hem kadınlar, hem hak savunucuları hem Diyarbakır Barosu olarak bu alanda mücadele vereceğimizi, faillerin derhal yargı önüne çıkarılması ve cezalandırılması için adli mekanizmaların üzerine düşen tüm görevi ivedilikle yerine getirmesi talebinde bulunuyoruz. Tahir Elçi şunun farkındaydı. Bu coğrafyaya barış gelecekse bu kadınların emek ve mücadeleleriyle gelecek. Biz buradan tekrar başkanımızı saygıyla anıyoruz ve failleri ortaya çıkarılana kadar kadın ve hak savunucuları olarak dosyasının etkin bir şekilde takip etme sözü veriyoruz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.