Diyarbakır Barosu ‘Katliam’ davasına katıldı

Diyarbakır Barosu ‘Katliam’ davasına katıldı
Diyarbakır Barosundan oluşan bir heyet, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015’te DEAŞ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıya ilişkin açılan davanın ilk duruşmasına katıldı.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015’te DEAŞ terör örgütü üyesi Abdurrahman Alagöz tarafından Amara Kültür Merkezi bahçesinde basın açıklaması yapmak için toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerine yönelik gerçekleştirilen ve 33 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıya ilişkin açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü. Şanlıurfa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesi beklenen dava güvenlik nedeniyle Hilvan Cezaevinde görüldü.

Diyarbakır Barosundan katılım

Duruşmayı, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla birlikte CHP ve HDP’li bir heyetin yanı sıra Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen, Baronun genel sekteri avukat Nuşin Uysal, yönetim kurulu üyesi Serhat Eren ve bazı avukatlar katıldı.

 

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede tutuklu sanık Yakup Şahin ve Suriye’de oldukları iddia edilen İlhami Ballı ile Deniz Büyükçelebi için ayrı ayrı 104’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.