Diyarbakır, Batman ve Siirt'te 35 milyon liralık yatırım

Diyarbakır, Batman ve Siirt'te 35 milyon liralık yatırım
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in koordinatörlüğünde yürütülen "Diyarbakır-Batman-Siirt Kalkınma Projesi" kapsamında 7 yılda 3 ilde 35 milyon liralık yatırım gerçekleşti

- Proje idarecisi Akbaş: "7 yılda 432 projeye toplam 7,29 milyon lira hibe ödemesi yapıldı. Örnek bahçelerle 3 ilde 6 bin 224 dönüm alanda toplam 483 tam donanımlı meyve bahçesi kuruldu"

- "3 ilin tüm merkez ve ilçeleriyle 300 köy ve mezrada projenin en az bir yatırımı bulunuyor. Proje ile bugüne kadar toplam 35 milyon lira harcama yapıldı"

 

DİYARBAKIR- Diyarbakır-Batman-Siirt Kalkınma Projesi (DBSKP) kapsamında 3 ilde 7 yılda 35 milyon liralık yatırım gerçekleşti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in koordinatörlüğünde Bakanlar Kurulu kararıyla yatırım programına alındıktan sonra Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (İFAD) ile imzalanan anlaşmayla hayata geçirilen projede gelinen aşama sonunda hibe oranı yüzde 50'den yüzde 70'e yükseldi.

Diyarbakır, Batman ve Siirt'te uygulanan 37 milyon dolar bütçeye sahip projeyle Türkiye'nin ulusal kırsal kalkınma stratejileri, plan ve programları doğrultusunda, tarımsal üretim ve gelir düzeyinin artırılması, sosyal altyapı ve üretime ilişkin altyapının geliştirilmesi, kırsal kesimdeki yoksul vatandaşların yaşam koşullarının iyileştirilmesi amaçlanıyor.

Entegre Kalkınma Projesi

Proje idarecisi Murat Akbaş, Türkiye tarımının Avrupa'da 1'inci, dünyada ise 7'nci sıraya yükseldiğini hatırlatarak, böylesine büyük bir başarıya imza atan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker'in, kırsal kalkınmayı ülke ekonomisinin ve sosyal refahın büyümesinde baş faktör olarak gördüğünü söyledi.

Diyarbakır-Batman-Siirt Kalkınma Projesi'nin fikir babası ve mimarının Bakan Eker olduğunu ifade eden Akbaş, bu kapsamda Cumhuriyet tarihi boyunca bölgede ilk kez bir entegre kalkınma projesinin hayata geçirildiğini vurguladı.

Akbaş, Bakan Eker'in talimatı ve takibi sonucu uzmanlarca hazırlanan ve 2006 yılında Bakanlar Kurulu tarafından yatırım programına alınan projenin 2007 yılında Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı bir kuruluş olan IFAD ile imzalanan "İkraz Anlaşması" doğrultusunda hayata geçirildiğini kaydetti.

uygulama faaliyetlerine, istihdam oluşturmadan hibe programlarına uzanan çok çeşitli alanda faaliyetlerimiz mevcut" diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.