Diyarbakır beyaza büründü

Diyarbakır beyaza büründü
Son yılların en yoğun karı Diyarbakır’da bir yandan yurttaşların hayatın olumsuz yönden etkilerken, öbür yandan karın keyfini yaşayan yurttaşlar için bir fırsat oldu…

Haber/Foto: Gencer ARPACI

DİYARBAKIR (Tigris Haber) - İki günden buyana aralıksız yağan ve Diyarbakır'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent içi ve çevre illeri Diyarbakır’a bağlayan yollarda sürücüler olumsuz yönden etkiledi. Sürücülerin yanı sıra bu gün kurulması gereken ‘semt pazarları’ kar yağışı nedeni ile iptal edildi. Orta öğretim kurumlarından sonra Dicle Üniversitesi'nde de eğitime 2 günlük kar molası verildi.

Diyarbakır merkeze bağlı Yalankoz (Alankoz), Kılıçkaya (Kerik), Yoğunlu (Wenbîrk), Korosmal (Koroso), Yalavuz (Alavuz) olmak üzere bu hat üzerindeki yaklaşık 800 köy ve mezranın elektrikleri kesildi. Elektrik kesintisi vatandaşlar tarafından şiddetle eleştirilirken TEDAŞ yetkilileri ise , yoğun kar yağışından dolayı ekiplerin arızanın kaynağını tespit etmekte zorlandıklarını ileri sürdü. 

Buarada öğrencileri sevindiren haber ise valilikten geldi. Valilik tarafında yapılan yazılı açıklamada, “Kar yağışı nedeniyle Kayapınar, Yenişehir, Suriçi, Bağlar ilçelerinde bululana okulların bir gün süre ile tatil edilmiştir” denildi.

 Okulları tatil olduğu için okula gitmeyen çocukla,r sokak ve caddelerde karın keyfini yaşarken,onların sevinci  objektifimize güzel enstantanelerle  takıldı.

Bu arada Diyarbakır’ı diğer il’lere bağlayan şehirlerarası yollarda zaman zaman aksamalar oluştu ve birçok uçak seferi de iptal edildi.

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.