Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden kız öğrencilere yurt

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden kız öğrencilere yurt
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin kalacak yer sorununu gidermek amacıyla Selahattin Yazıcıoğlu caddesi üzerinde inşa ettiği Kız Öğrenci Yurdu'nun temel atma törenini gerçekleştirdi.

Özcan YILDIZ

Törene, Diyarbakır Büyükşehir Belediye eşbaşkanları Fırat Anlı ve Gültan Kışanak, HDP Diyarbakır Milletvekili Adayı Nursel Aydoğan, DBP İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, kurum temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Törende konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç, yurdun 8.157 metrekare alan üzerinde yapıldığını ve 272 kişilik olduğunu belirterek, "İki kişilik odalardan oluşan yurtta toplam 136 oda bulunmaktadır ve 8 kattan oluşmaktadır. Ayrıca yemekhanesinden kütüphanesine kadar her şey bulunmaktadır" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak ise, Diyarbakır'ın öğrenci ve gençlik kenti olduğunu belirterek, "Ne yazık ki kentin içindeki yurtların sayısı öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamıyor.Geçmişte öğrencilerin hepsi kamusal yurtlardan yararlanırken şimdi özel yurtlar ya da bazı grupların himayesi altına koymaya mahkum ediyorlar" dedi. Kışanak, gençlere gereken desteği sunmak üzere onların önemli sorunlarından biri olan barınma ihtiyacını kısmen de olsa karşılamak istediklerin ve önceliği kadın öğrencilere vermek istediklerini belirtti. Barınmaya en çok kadınların ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Kışanak, gelecek yıl da erkeklerin barınma ihtiyacına yönelik bir yurdun planını oluşturacaklarını ifade etti.

HDP Diyarbakır Milletvekili Adayı Nursel Aydoğan da, hükümetin dünyanın en büyük 16'ncı ülke ekonomisine sahip olmalarıyla övünmesini eleştirerek, "Gerçekten böyle büyük bir ekonomiye sahipse öğrencilerin barınma ihtiyacını da elbette karşılayabilirler" dedi. Maliye Bakanı'nın Diyanet İşleri Başkanlığı'nın makam aracı ile ilgili "Çerez parası" söylemini hatırlatan Aydoğan, söz konusu çerez paralarıyla öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının neden karşılanmadığını sordu.

Konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.