Diyarbakır Deprem Konutları teslim ediliyor

Diyarbakır Deprem Konutları teslim ediliyor
Diyarbakır'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan 6 bin 44 deprem konutunun inşaat çalışmaları devam ederken, 12 Şubat’ta yapımı tamamlanan bin 450 konutun kuralarının çekileceği öğrenildi.

TİGRİS HABER - AFAD İl Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, konutlardaki içme su bağlantılarının yapıldığı, elektrik ve doğalgaz bağlantılarının da Cuma günü tamamlanarak, 12 Şubat’taki Kura çekiminin yapılacağı belirtildi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerden etkilenen Diyarbakır’da, 1’i boş 7 bina yıkıldı. 414 kişi hayatını kaybetti, 912 kişi de yaralandı. 5 bin 442 bina da ağır hasar gördü.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından, depremzedeler için Bağlar ilçesine bağlı kırsal Oğlaklı Mahallesi’nde evleri yıkılan ve ağır hasarlı olan 5 bin 750 hak sahibi için yaptırılan 6 bin 44 konuttan oluşan deprem konutları tamamlanmak üzere.

2 Şubat tarihinde tamamlanacak bin 450 konut için 12 Şubat tarihinde kura çekiminin yapılacağı öğrenildi.

AFAD Diyarbakır İl Müdürlüğü yetkilileri, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerden etkilenen Diyarbakır’daki 5 bin 750 hak sahibi için Bağlar ilçesinde inşaatına başlanan 6 bin 44 deprem konutundan bin 450’sinin tamamlanmak üzere olduğunu ifade ederek, “6 bin 44 konuttan bin 450’sinin su, doğalgaz ve elektrik bağlantılarıyla ilgili testler bitti, 2 Şubat Cuma gününde tamamlanıyor. Eksikliklerin giderilmesinin ardından durumu AFAD Daire Başkanlığımıza sunacağız. Büyük ihtimalle 12 Şubat tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla kura çekimini gerçekleştireceğiz. Mart ayında da bin 450, Haziran ve sonrasına kadar da tüm konutları teslim edeceğiz” diye konuştular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum