Diyarbakır EMİT Fuarında görücüye çıkacak

Diyarbakır EMİT Fuarında görücüye çıkacak
Diyarbakır, turizm potansiyelinin en iyi şekilde tanıtılması adına büyük önem taşıyan, dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan EMİTT'te görücüye çıkıyor

Vali Kıraç: "Sevgi, barış ve hoşgörü şehri olan Diyarbakır EMİTT Fuarında büyük ses getirecek"

Diyarbakır - Diyarbakır, turizm potansiyelinin en iyi şekilde tanıtılması adına büyük önem taşıyan, dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan 18. Doğu Akdeniz Ülkeleri Turizm ve Seyahat Fuarında (EMİTT) görücüye çıkıyor. İstanbul'da bu yıl 30 Ocak-2 Şubat'ta TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenecek 2014 EMITT Fuarında Diyarbakır'ın tanıtımı amacıyla iki salonda stant açılacak.

Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra kente özgü ürünlerin sergileneceği fuarda ilk kez hedef kitle olarak seçilen çocuk ve gençlere, kentin tanıtımı amacıyla özel satranç takımları ve bulmacalar dağıtılacak. Diyarbakır'ın 4'üncü kez katılacağı fuarda ildeki oteller, seyahat acenteleri ve turizm profesyonelleri de profesyonel anlamda yer alacak. İlin en iyi şekilde tanıtımı amacıyla valilik koordinesinde, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Diyarbakır Ticaret Borsası ve turizm işletmeleri ile sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla etkinlikler gerçekleştirilecek.  Dicle Üniversitesi (DÜ) Halk Oyunları Ekibi ve Diyarbakır Eyvan Grubunun canlı performans gösterisi sunacağı fuarda dengbej dinletisinin yanı sıra  Vali Mustafa Cahit Kıraç'ın ev sahipliğinde İstanbul'da Diyarbakır Tanıtım Gecesi düzenlenecek. Gecede Diyarbakırlı sanatçıların katılımıyla Diyarbakır türküleri seslendirilecek.

Stantı ziyaret eden misafirlere yöresel yemekler, kadayıf, badem ezmesi, cevizli sucuk, çörek, örgü peyniri ve pestil gibi yöresel tatlar ikram edilecek.

Yatak sayısında yüzde 50 artış

Diyarbakır Valisi Kıraç, zengin tarihi ve kültürel değerleriyle ön plana çıkan ilin yerli ve yabancı turizmcilerin bir araya geldiği turizm organizasyon ve fuarlarında tanıtımının önemli olduğunu belirtti.

Bu kapsamda çalışmalara ağırlık verdiklerini ifade eden Kıraç, şunları kaydetti:"Yapılan tanıtım faaliyetleri sonucu ile gelen yabancı turist sayısını yüzde 100, yerli turist sayısını da yaklaşık yüzde 20 arttırdık. Bunun önümüzdeki günlerde daha da artacağını düşünüyoruz. Bu yıl Kalkınma Bakanlığınca verilen desteklerle yurtiçi ve yurtdışı tanıtım çalışmalarına devam edip, özellikle Asya ülkeleri olan ve kültür turlarında ülkemize yoğun ilgi gösteren Çin ve Japonya'dan da turisti bölgemizde ağırlamak için çalışmalarımız sürüyor. Bu kapsamda bu yıl otellerdeki mevcut 2 bin 100 yatak sayısını yapımı süren 5 yıldızlı 2 otel, 4 yıldızlı bir otel ve 3 yıldızlı 2 otel ile yaklaşık yüzde 50 artırarak 3 bin 200'e yükseltmeyi planlıyoruz. Turizm yatırım belgesi alarak yatırımı süren 4 yıldızlı 2 otelle 2016-2017 yıllarında yatak sayısının yaklaşık 4 bine yükselmesiyle, hem istihdam sayısı hem de turistlerin konaklama imkanlarını artırmış olacağız."

emit-1-fotolar-arsivdir-ustune-yazin.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.