Diyarbakır Emniyetinden Kuyumcu Soygunları Açıklaması

Diyarbakır Emniyetinden Kuyumcu Soygunları Açıklaması
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, son dönemlerde artan kuyumcu soygunlarını faillerinin yakalanmadığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ve 14 şahısla birlikte 5 bileziğin ele geçirildiğini bildirdi..

Özcan YILDIZ

Diyarbakır'da geçtiğimiz aylarda 8 ayrı kuyumcu soygunu yaşandı. Bugün bazı basın yayın organlarında kuyumcu soyguncuları yakalanmadığı haberleri yer alması üzerine Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, 8 kuyumcu soygununda 6 olayın aydınlatıldığı ifade edildi.

 

6 kuyumcu soygununa karıştığı iddia edilen 13 kişinin gözaltına alındığı ve çalınan altınların ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, "Diyarbakır'da 2014 yılı içerisinde 8 ayrı kuyumcuda hırsızlık olayı meydana gelmiştir. 6 kuyumcu soygunu ile ilgili olarak 14 kişi yakalanmıştır. Şahıslardan 6'sı tutuklanmış, 7'si hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir. 2 kuyumcu dükkanında meydana gelen hırsızlık olayının aydınlatılmasına yönelik ise takip ve yakalama çalışmaları devam etmektedir. Meydana gelen olaylar ile ilgili olarak, 1 adet kurusıkından bozma tabanca ve bu tabancaya ait 25 adet fişek, 2 adet 22 ayar makarna tabir edilen bilezik, 1 adet 22 ayar burma bilezik, 1 adet firuze taşlı bilezik, 1 adet 14 ayar bilezik ele geçirilmiştir" denild

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.