Diyarbakır eski Cumhuriyet Başsavcısı kızağa çekildi

Diyarbakır eski Cumhuriyet Başsavcısı kızağa çekildi
Hâkimler ve Savcılar Kurulunca, mazeret nedeniyle görev değişikliği talebinde bulunan 359 hâkim ve savcının görev yerleri değiştirildi. Müfettiş raporlarının ardından eski Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı kararname ile Yargıtay Savcılığına atandı.

TİGRİS HABER - Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesince, çeşitli sebeplerle görev değişikliği talebinde bulunan hakim ve savcılara ilişkin kararname çalışmaları tamamlanarak, Kurulun internet sitesinde yayımlandı. Kararnameyle adli yargıda 334 hâkim ve savcının, idari yargıda ise 25 hâkim ve savcının görev yeri değişti. Buna göre, Daha önce Diyarbakır’da görev yapan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Yargıtay Cumhuriyet Savcılığına atanırken, İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Mustafa Öztürk de İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına getirildi.  HSK, bir süre önce Kamil Erkut Güre'nin Diyarbakır'da görev yaptığı döneme ilişkin 4 müfettiş görevlendirmişti.

Kararnameyle atanan hâkim ve savcılardan yeniden inceleme talebinde bulunmak isteyenler, tebligat yapılmasını beklemeksizin taleplerini 11 Ekim Pazartesi günü mesai bitimine kadar UYAP üzerinden gönderebilecek. (AA/Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.