Diyarbakır esnafını hayrete düşüren iddia!

Diyarbakır esnafını hayrete düşüren iddia!
Sosyal medya platformlarındaki, belirsiz hesaplar üzerinden Diyarbakır esnafını karalamaya yönelik, gerçekle alakası olmayan hileli ürün satışı yapıldığı yönündeki paylaşımlar, Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanlığı'nı harekete geçti.

Sait BAYRAM'ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim Elkaan, sosyal medyada Diyarbakır kent merkezinde yiyecek ve içecek sektöründe hizmet veren bazı işyerlerinin isimlerinin bulunduğu ve hileli satış yaptığı yönündeki listeyi yalanlayarak, "Bu iddialar kentin gastronomi sektörünü karalamaya yöneliktir" dedi.

Sosyal medya platformlarındaki, belirsiz hesaplar üzerinden Diyarbakır esnafını karalamaya yönelik, gerçekle alakası olmayan hileli ürün satışı yapıldığı yönündeki paylaşımlar, Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanlığı'nı harekete geçti. Oda Başkanı Haşim Elkaan, iddiaları yalanlayarak, söz konusu bir listenin olmadığını açıkladı.

tatlicilar-dernegi-baskanielkaan-2.jpeg

Bir süreden bu yana bazı sosyal medya hesapları üzerinden Tarım ve Orman Bakanlığı'nca, Diyarbakır'da hileli ürün satışı yapan bazı esnaf isim listesinin paylaşılması, Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanlığı'nı harekete geçirdi. Tatlıcılar Odası Başkanlığı, konu ile ilgili başvurdukları Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden gelen yanıt üzerine bir açıklama yaptı. Oda Başkan Haşim Elkaan, sosyal medya hesaplarından yapılan asılsız iddiaların, gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Bu iddialar kentimizin gastronomi sektörünü karalamaya yöneliktir. Konu ile ilgili başvurduğumuz Tarım ve Orman Bakanlığı, böyle bir listenin olmadığı bilgisini bize aktardı. Bu tamamen yalan ve gerçeğe aykırı bir paylaşımdır. Vatandaşlarımız bu tür iddialara itibar etmemelerini rica ediyoruz. Güvenilir bir şekilde esnaflarımızdan yemek ve tatlı yiyebilir, sipariş verebilir ve güvenle gidip istedikleri yerde her türlü yiyeceği yiyebilirler" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.