Diyarbakır fuarında Afyon sucuğu tanıtıldı

Diyarbakır fuarında Afyon sucuğu tanıtıldı
Ankara’da devam eden Diyarbakır Tanıtım Günleri organizasyonunda önemli eksikler dikkat çekiyor.

Birçok kesim kenti ilgilendiren bu kadar önemli bir organizasyona davet edilmediklerini ileri sürerek bu duruma tepki gösterirken, organizasyonda Diyarbakır ürünlerinin az olması ve organizasyonun çadırda yapılması eleştiri konusu oluyor.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde devam eden Diyarbakır Tanıtım Günleri’nde ikinci gün geride kaldı. Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Tanıtma Ve Kültür Vakfı ile kentteki belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının paydaşlığında düzenlenen etkinlikte hem kente dair ürünler ve simgeler sergilenerek tanıtılıyor, hem de müzik ve folklor gösterileri ile ziyaretçilere eğlenceli anlar yaşatılıyor. Etkinliği ziyaret eden vatandaşlar, kentin tarihi, kültürü ve ürünleri hakkında bilgi edinmeye çalışıyor.

Etkinliğin yapıldığı alanın fiziki yapısı tepki topladı

Ancak organizasyonda önemli eksikler de dikkat çekiyor. Önemli bir koordinasyon eksikliği yaşanırken, medeniyetlere beşiklik etmiş kadim kentin tanıtımının AKM’nin dışında kurulan çadırlarda yapılması yadırgandı ve eleştiri konusu oldu. Etkinliğin tatil dönemine denk gelmesi nedeniyle fazla ilginin olmamasına neden oldu. Özellikle etkinliğin yapıldığı alanın şehir merkezine uzak olması ve fiziki yapısının kötü olması eleştiri konusu olurken, katılımcıların büyük bir bölümü etkinliğin başka bir yerde yapılması gerektiğini iletti.

Diyarbakır’dan sadece 6 gıda sektörü katıldı

Etkinliğin ismi ve amacı Diyarbakır’ı tanıtmak olmasına rağmen sergilenen ürünlerin büyük kısmının başka yörelere ait olması dikkat çekiyor. Sergilenen ürünler arasında Afyon sucuğu, Karadeniz’e özgü peynirler, Erzurum cağ kebabı ve Hatay zeytininin yer alması tepki topladı. Yaklaşık 15 stant katılırken, etkinliğe Diyarbakır’dan sadece Paçacı Fazıl usta, kadayıfçı Sıtkı usta, Çiğköfteci recep usta, Tanrıverdi bakırcılık, Umut ciğercisi ve Yılmaz Peynircilik katıldı.

Bedri Ayseli ve Coşkun Sabah etkinliği terk etti

Organize eksikliğinin yaşandığı etkinliğe katılan sanatçılardan Coşkun Sabah ve Bedri Ayseli’nin bu duruma tepki göstererek sahne almadan alandan ayrıldıkları iddia ediliyor. Diyarbakırlı bazı önemli isimler ve kurumların eleştirisi ise bu kadar önemli bir etkinliğe davet edilmemeleri oldu. Aralarında önemli gazeteci ve kente mal olmuş değişik unvanlara sahip kişiler bu eksikliği eleştirdi.

Balcı takdir topladı

Organizasyonda Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ozan Balcı’ın göstermiş olduğu çaba ve özveri takdir toplarken, diğer kurumların etkinliğe dair fazla bir çaba içerisinde olmadıkları görüldü. (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.