Diyarbakır halkı Amed'in gözyaşlarını kabul etti

Diyarbakır halkı Amed'in gözyaşlarını kabul etti
"Diyarbakır'ın sosyal medya şairlerindenim" diyen genç şair adayı Aykut Elmas, kendisini borçlu hissettiği kente "Amed'in gözyaşları"nı yazdı.

Tigris Haber- Sosyal medya fenomenlerinden büyük destek gördüğünü belirten Elmas, " Diyarbakır halkı Amed'in gözyaşlarını kabul etti. Amed'in gözyaşları'nda Diyarbakır halkının duygularını, sevip de kavuşamayan insanların acılarını anlatmaya çalıştım. Amed'in gözyaşları, Diyarbakır'ın güzel kadınına özel yazılmış bir şiirdir. Şiirimde ayrılık ve hüzün tonlamasını ön plana aldım. Bu çalışmamda hiç denenmemiş bir projeye imza attım" diye konuştu.

aykut-elmas-(4).jpg

2000 Diyarbakır doğumlu olan Aykut Elmas, kendini "sosyal medya şairi" olarak tanımlıyor. İlkokulu Diyarbakır, Namık Kemal Ortaokulu'nda okuyan ve şuan özel bir okulda lise son sınıf öğrencisi olan Elmas,  üniversitede edebiyat bölümünü okumayı düşünüyor. 

Şiir yazmaya 14 yaşında başlayan genç şair adayı Elmas, "İlk aşkımı 14 yaşımda yaşadım ve beni yazmaya o aşk sevk etti. Masmavi dünyanın tek rengini o aşkta buldum ve şuana kadar hep onu düşünerek şiirler yazdım" dedi.

aykut-elmas-(2).jpg

'Diyarbakır halkı Amed'in gözyaşlarını kabul etti'

Bir hafta önce Amed'in gözyaşları şiiri ile sosyal medyada büyük ilgi gördüğünü belirten Aykut Elmas, "Diyarbakır'ın sosyal medya şairlerindenim. Çeşitli yazılar yazıyorum kendi çapımda. Amed'in gözyaşları isimli şiirimi bir hafta önce yazdım ve çok güzel tepkiler aldım. Çeşitli sosyal medya hesaplarından çok değerli destekler geldi. Güneydoğu sosyal medya fenomenlerinin büyük desteğini gördüm. Diyebilirim ki, Diyarbakır halkı Amed'in gözyaşlarını kabul etti. Amed'in gözyaşları'nda Diyarbakır halkının duygularını, sevip de kavuşamayan insanların acılarını anlatmaya çalıştım. Amed'in gözyaşları, Diyarbakır'ın güzel kadınına özel yazılmış bir şiirdir. Şiirimde ayrılık ve hüzün tonlamasını ön plana aldım. Bu çalışmamda hiç denenmemiş bir projeye imza attım" diye konuştu.

aykut-elmas-(6)-k.jpg

'Kitap çıkarmayı hedefliyorum'

Şiir formatında olmasa da eli kalem tutar tutmaz duygularını yazıya döktüğünü ifade eden Elmas, şunları söyledi: "Yazmaya 7 yaşında başladım. Ben kendimi bir metne bağlı kalmadan o anki duygu ve düşüncelerimi ayrılık teması ile anlatan bir yazarım. Çevremden gördüğüm hüznü, kederi, ayrılığı kaleme almaya çalıştım. Şiirlerimin fon müziklerini kendim yaptım. İlerisi için daha iyi yazmayı ve bir kitap çıkarmayı hedefliyorum."

'İki sevdanın kavuşamaması beni çok etkiledi'

Şiirlerini ayrılık teması üzerine kurduğunu belirten Elmas, şöyle konuştu: "Neden Ayrılık; çünkü iki sevdanın birbirini çok severken kavuşamaması beni çok etkiledi. Ya da birini çok severken onun sizi sevmememsi, sevdiğiniz birinin sizden vazgeçip, çekip gitmesi. Yani yarım kalan, karşılıksız kalan aşklar..."

'Benim rotam ayrılık ve hüzün...'

 Yazdığı ilk ayrılık şiirinin öyküsüne değinen Elmas, "TV ekranlarında dram sahneleri beni çok etkiliyordu. İlk ayrılık şiirimi böyle yazdım. Yine, okuduğum şairlerin beni çok etkileyen şiirleri beni yazmaya sevk ediyordu. Elbette ki, birçok şairden de etkileniyorum ama kendi rotamdan şaşmamak üzere. Benim rotam ayrılık ve hüzün olduğu için mutluluğu karıştırmıyorum; ben efkârı, hüznü anlatıyorum" dedi.

'Amed'in gözyaşları'nı yazmaya gördüğüm bir rüya ile başladım'

Amed'in gözyaşları şiirini neden yazdığını anlatan Elmas, "Amed'in gözyaşları'nı yazmak istiyordum, çünkü kendimi bu kente borçlu hissediyorum.  Amed üzerine yazılmış şiirleri okudum, inceledim. Amed'in gözyaşları'nı yazmaya gördüğüm bir rüya ile başladım. Bir çeşmenin başına oturmuşum ve suyun akışını seyrediyorum. O an öyle bir duygu seline kapılmışım ki, sabah uyanır uyanmaz Amed'in gözyaşları damla damla dizelere dökülmüştü" ifadelerini kullanarak duygularını dile getirdi.

'Şiir yazmaya devam edeceğim'

Amed'in gözyaşlarını yazmaya kendisini sevk eden duygu yoğunluğunu paylaşan Elmas, şunları ifade etti:  "Ben de herkes gibi birini çok sevdim. Hani lise aşkları derler ya bütün aşıkların kalbinde iz bırakan bir aşk vardır. Benim yüreğimde iz bırakan o aşk beni şiir yazmaya sevk etti. Sevdiğim biri için şiir yazdım ve o şiiri bir ömür kalbime işledim. Şiir yazmaya devam ediyorum. Aşık olmak çok güzel bir duygudur. Herkes aşık olur ama herkes aşkını dizlere dök(e)mez. Ben yazdıklarımla, ses tonumla, mimiklerimle insanları derin düşüncelere daldırdığıma inanıyorum. Çeşitli organizasyonlara katıldığımda ve milyonlarca insana şiirlerimi okuduğumda beni dinleyen herkesin gözyaşlarını görebiliyorum ve duygumu o insanlara hissettirebiliyorum. Güneydoğu'da, yurt içinde, yurtdışında şiirlerimi okuduğum zaman aynı dilde olmasa bile insanları etkilediğimi düşünüyorum. Şiir yazmaya devam edeceğim."

'Duygularımı herkesin beğendiğine, sevdiğine hep inandım'

En sevdiği yazarın Can Yücel olduğunu belirten Elmas, Amed halkına ve kendisine destek veren herkese teşekkür etti. Elmas, "Amed'in gözyaşları şiirime bugüne kadar bana destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Amed beni bağrına bastı. Nam-ı değer Diyarbakır beni bağrına bastı. Şuna kadar hiç denenmemiş bir projeye imza attığım için çok sevinçliyim. Duygularımı herkesin beğendiğine, sevdiğine hep inandım" diye konuştu.

Ali Abbas Yılmaz / Berçem Kartal/ Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.