Diyarbakır Havalimanı'nda polise saldırı

Diyarbakır Havalimanı'nda polise saldırı
Diyarbakır Havalimanı'ndaki polis kontrol noktasına roketatarlı saldırı düzenlendi. Ölen ya da yaralanan olmadı.

 

 Polis ekiplerinin incelemesinin ardından havalimanından rutin uçuşlara devam edildiği öğrenildi.

Merkez Bağlar İlçesi’nde bulunan Diyarbakır Havalimanı VİP bölümündeki polis kontrol noktasına PKK’liler tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Atılan 4 roket mermisi, boş araziye düştü. Patlamada, şarapnel parçaları nedeniyle havalimanının bazı camları kırıldı.

Ölen ya da yaralananın kimsenin olmadığı saldırının ardından bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Havalimanına giden yolları kesen polis ekipleri, bölgede geniş çaplı operasyon başlattı. Bu arada, havalimanında bulunan yolcular ile personel terminal içine alındı. Geçici olarak havalimanı uçuşlara kapatıldı.

OPERASYON BAŞLATILDI

Saldırıyla ilgili detaylar da netleşiyor. Atılan roketler VİP bölümünün yakınındaki bahçe kısmına düşerken, meydana gelen patlamada terminal binasının bazı camları kırıldı. Özel bir havayolu şirketinin İstanbul’dan gelen yolcu uçağının havalimanına inişinden kısa bir süre sonra gerçekleşen saldırı nedeniyle, yolcular arasında panik yaşandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri, roketatarın düştüğü yerde detaylı inceleme yaparken, havalimanına giriş ve çıkışlar bir süre kapatıldı. Saldırıyı düzenleyen PKK’lileri etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon düzenlendi. Operasyona havadan polis helikopterleri de destek verdi. Kentte saldırganları yakalamak için operasyonlar devam ederken, geniş kapsamlı güvenlik önlemleri de alındı.

VALİLİK: SEFERLERİN ERTELENMESİ YA DA İPTALİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Diyarbakır Valiliği, havalimanına yönelik saldırı sonrası uçak seferlerinin ertelenmesi ya da iptal edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı. Valilikten saldırıyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

"28.08.2016 günü saat 00.04'te Diyarbakır Havalimanı çevre yolundan, havalimanı polis noktası hedef alınarak, bölücü terör örgütü tarafından roketle yapıldığı değerlendirilen bir saldırı gerçekleşmiştir. Saldırıda VIP yolcu girişindeki 3 adet camda maddi hasar meydana gelmiş olup herhangi bir yaralı veya can kaybı bulunmamaktadır. Olayla ilgili olarak saldırgan veya saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmıştır. Havalimanında seferlerin ertelenmesi veya iptal edilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Konuyla ilgili gelişmeler ayrıca paylaşılacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.