"Diyarbakır için 300 yatırımcı sırada "

"Diyarbakır için 300 yatırımcı sırada "
Bölgede çok sayıda yerli ve yabancı yatırımcının yatırım yapmak istediğini kaydeden Vali Kıraç, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’ne yeni alanlar tahsis edildiğini ifade etti.

Haber Merkezi-Diyarbakır’a verilen teşviklerle ilgili bir değerlendirme yapan Vali Kıraç, "Teşvik yasası kapsamında Diyarbakır 6. bölgede bulunuyor. Yatırım alanında Türkiye’nin en cazip merkezlerden birisiyiz’’ dedi..

Diyarbakır’a gelen yerli ve yabancı insanların hem üretim yapabilecekleri, hem de fabrikalarını inşa edecekleri arsaları bedava verecekleri belirterek; ‘’ Yatırımcıların kullandıkları argümanlarda teşvik sisteminin en fazla uygulandığı yerdeyiz. Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) arsa taleplerine baktığımızda 300 civarında yerli ve yabancı yatırımcı sıra bekliyor. Bu talepleri karşılamak adına mevcut OSB’yi büyütme kararı aldık. 188 hektarlık hazine arazisini Maliye Bakanlığı’ndan talep ettik. Şu an 188 hektarlık ek alanla ilgi proje çalışmalarımız bitti. Yatırım ihtiyacı için Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’na sunarak onayı aldık. Aynı zamanda OSB’ye demiryolu bağlama çalışmalarımız da devam ediyor. Çözüm süreciyle birlikte bir taraftan bölgedeki turizm alanlarına  ilgi artmakta diğer taraftan da bölgenin ekonomisini geliştirecek, yerli ve yabancı sermayenin ilgisini çekmektedir. Bu durum huzur ikliminin varoluşunun en net göstergesidir" diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.