Diyarbakır İtfaiyesi ’42 metrelik araçla’ güçleniyor

Diyarbakır İtfaiyesi ’42 metrelik araçla’ güçleniyor
Diyarbakır İtfaiyesi ’42 metrelik araçla’ güçleniyor

 

 

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, yüksek yerlerdeki yangınlara müdahalede ve tehlike anında canlıların tahliyesinde kullanılacak, ‘42 metrelik itfaiye aracı’nın tanıtımına katıldı.

Diyarbakır İtfaiyesi’nin filosuna yeni kattığı ‘42 metrelik itfaiye aracı’,  Eş Başkan Gültan Kışanak’ın katılımıyla gerçekleştirilen bir tatbikatla tanıtıldı.

İtfaiye Daire Başkanlığı Kayapınar Grup Amirliği’nde gerçekleştirilen tatbikata, Eş Başkan Kışanak’ın yanı sıra belediye yöneticileri de katıldı. Tatbikat öncesi aracı Kışanak’a ve belediye yöneticilerine tanıtan İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici, 42 metre yüksekliğe merdiven yöntemiyle ulaşabilen yeni itfaiye aracının hem yüksek katlı yerlerdeki yangınlara müdahalede hem de tehlike anında canlıların tahliyesinde kullanılacağını söyledi.

Türkiye’de sadece üç ilde var

2 milyon 600 bin liraya alınan aracın, Türkiye’de sadece üç ilde bulunduğunu, aracın hem asansör hem de sepet sistemiyle kurtarma görevi görebildiğini kaydeden Bilici’nin ardından araç küçük bir tatbikatla tanıtıldı.

 

Kışanak da bindi

42 metrelik merdivenden yangına müdahalenin nasıl yapılacağı tatbikatla gösterilirken, Eş Başkan Gültan Kışanak da Genel Sekreter Zülküf Karatekin ve İtfaiye Daire Başkanı Bilici’yle 42 metrelik itfaiye aracına binerek, aracı ilk deneyenlerden ve inceleyenlerden biri oldu. 

Haber: Dilek SEZER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.