Diyarbakır kayyımının mazbata günü sınavı!

Diyarbakır kayyımının mazbata günü sınavı!
DEM Partinin açık ara Belediyeleri kazanmasından sonra kayyım uygulamalarının tartışmaları da gündemdeki yerini koruyor.

Naci Sapan

TİGRİS HABER - DEM Partinin açık ara Belediyeleri kazanmasından sonra kayyım uygulamalarının tartışmaları da gündemdeki yerini koruyor. Şimdiye kadar atanmış belediye meclis üyeleriyle kararlar alan Diyarbakır büyükşehir Belediyesi kayyımının, mazbataların verileceği bugüne meclis toplantısı koyması büyük tepkilere neden oldu.

Bugün saat 11.00’de yapılaması önceden kararlaştırılan Meclis toplantısında, imar ile ilgili bazı kararların alınacağı sızan bilgiler arasında. DEM Parti yetkilileri, meclis toplantısının mazbataların alınacağı güne denk getirilmesinin, son anda kentin geleceği ile ilgili kararlar vermenin doğru olmadığını ifade ettiler. DEM Parti eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, DEM Parti Diyarbakır Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, mazbata gününe denk getirilen meclis toplantısını şiddetle kınadıklarını, geçerli olmadığını, hukuk önünde bunun hesabının sorulacağını kamuoyuna duyurdu.

Kayyım ile yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden bir yetkili ise, DEM Parti tarafından tepki gösterilen meclis toplantısı ile ilgili bilgi verdi. İsmini vermek istemeyen yetkili, meclis toplantılarının her pazartesi günü yapılmasının zorunlu olduğunu belirterek, seçilmiş eşbaşkanların mazbatalarının ne zaman alacakları konusunun net olmadığı için önceden meclis toplantısı saat belirlendiğini söyledi. Yine alınan bilgilere göre, DEM partili eşbaşkanlarının belediyeye girişi sırasında hiç bir yetkilinin kurumda olmayacağı da öğrenildi.

Diyarbakır’da gözler, hem meclis toplantısının yapılıp yapılmayacağına, aynı zamanda Eş Başkanlara devir teslimi kimin yapacağı konusuna odaklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.