Diyarbakır Kent Ormanı “Konut Rezerv Alanı” ilan edildi

Diyarbakır Kent Ormanı “Konut Rezerv Alanı” ilan edildi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Diyarbakır’da Hevsel Bahçelerinin yanısıra, Kayapınar ilçesi sınırlarında bulunan ve belediye tarafından 'Kent Ormanı' olarak ilan edilip ağaç dikimine başlanan bölgeyi de Konut Rezerv Alanı ilan etti.

Diyarbakır- Hevsel Bahçelerinin ardından Diyarbakır Kent Ormanı da Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından Konut Rezerv alanı olarak ilan edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 75 metrelik yol olarak adlandırılan Mahabad Bulvarı üzerinde bulunan Masfroş Tepe ile  Talay Tepe arasında bulunan ve Büyükşehir Belediyesi ve Kayapınar Belediyesi İmar Planı'nda Kent Ormanı olarak planlanan, 158, 6883, 6885,141,157 ve 6547 nolu parseller, 10 Eylül 2013 tarih ve 5721 sayılı kararı ile 3 bin dönümlük yeşil alan Konut Rezerv alanına dönüştürdü. 

Diyarbakır Büyükşehir ve Kayapınar İlçeleri tarafından hazırlanan 100 bin ve 25 binlik planlarda Kent Ormanı ve Kent Parkı olarak planlanan ve bugüne kadar çeşitli bölgelerinde ağaçlandırma çalışmaları yürütülen bu alanlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından TOKİ'ye devredilecek.

Yine Alınan bu karar çerçevesinde Kayapınar Musa Anter Caddesi’nde bulunan ve belediye tarafından ağaçlandırma çalışmaları tamamlanan 48 dönümlük park da, Bakanlığın bu kararıyla konut alanına dönüştürülüyor. Kayapınar Belediyesi bu alanın 400 dönümünde geçtiğimiz yıl ağaçlandırma çalışmasını tamamlamıştı. Büyükşehir Belediyesi de Talay Tepe çevresinde 4 yıldan bu yana ağaçlandırma çalışmalarını sürdürmekteydi.

Birçok kentte, kent ormanları tasarlayan hükümet, Diyarbakır’da ise mevcut yeşil alanları konut alanlarına dönüştürüyor.

Kayapınar Belediyesi sınırları içinde yer alan Kent Ormanı'nın "Konut Rezerv Alanı" ilan edilmesi öncesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü 'Okul yapımı', Emniyet Müdürlüğü 'Atış Poligonu', Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğü 'Tır Parkı' yapmak için Valilikten burası için yer talebinde bulunmuşlardı.

(ANF)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.