Diyarbakır-Kıbrıs Uçak seferleri başladı

Diyarbakır-Kıbrıs Uçak seferleri başladı
Onur Aır, yurt dışına yönelik uçuşlarına yeni bir güzergah daha ekledi. Diyarbakır- Kıbrıs uçak seferleri bugünden itibaren başlıyor.

 

 

Diyarbakır Havalimanı'nda terminal binasının yetersizliği nedeniyle yıllardır yapılamayan yurt dışı uçuşları, 300 milyon lira tutarında harcamayla yeni terminal binasının hizmete açılmasının ardından gerçekleştirilmeye başlandı. Havalimanında düzenlenen törene katılan Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar ve Ticaret Odası Başkanı Ahmet Sayar, Onur Aır Genel Müdürü ve heyetinden Avrupa’ya uçuş seferleri talep etti.

Diyarbakır Havalimanı'ndan ilk yurt dışı seferinin geçen ay THY tarafından Irak'ın Erbil kentine gerçekleştirilmesinin ardından, ikinci yurt dışı seferi Onur Hava Yolları tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'inin başkenti Lefkoşa'ya yapıldı.

Diyarbakır'daki yolcularını almak üzere Lefkoşa'dan gelen uçak, Onur Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Orhan Sivrikaya, KKTC Turizm ve Tanıtım Dairesi Müdürü Hakan Ataöv, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar'ın da arasında yer aldığı grup tarafından karşılandı.

Sivrikaya yaptığı konuşmada, Diyarbakır'da dış hat terminalinin açılması ve yurt dışına seferlerin başlamasından dolayı hükümete teşekkür ettiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından yolcularını alan uçak, Lefkoşa'ya hareket etti.

Aziz FİDANCI

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.