Diyarbakır kızları uçmayı öğreniyor

Diyarbakır kızları uçmayı öğreniyor
Genç kızlar arasında son zamanların en popüler şeyi nedir ? diye sorulsa hemen hemen hepsi aynı cevabı veriyor…

Diyarbakır-THK Üniversitesi ve Diyarbakır'daki özel bir firmanın işbirliğiyle host ve hosteslik kursu açıldı.Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği kursa katılan 19 ile 30 yaş arası 12 kişi eğitime başladı.

4 ay İngilizce eğitim, 100 saat host ve hosteslik, 20 saat de örgün eğitimi kapsayan 4 aylık kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin tüm havayolu şirketlerinde geçerliliği bulunan sertifika almaya hak kazanacağı belirtildi

THK Üniversitesi işbirliği ile düzenledikleri kursa host ve hostes olmak isteyen gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Yağmur, "Kursa başvuruda boy konusunda kadınlarda 1.60, erkeklerde ise 1.70 ve üzeri şartı getirdik. Ayrıca yüzme bilenleri tercih ettik" dedi.İlk etapta 12 gencin eğitimine başladıklarını anlatan Yağmur, şöyle dedi: "Periyodik olarak kurslarımız devam edecek. Bu şekilde bu yıl sonuna kadar yaklaşık 500 öğrenci yetiştirmeyi hedefliyoruz. Diyarbakır’da bir ilki gerçekleştirerek host ve hosteslik dalında mesleki eğitim kursları düzenlemeye başladık. Temel amacımız Diyarbakırlı gençlere istihdam yolunu açmaktır."

Kursiyer Aydan Arslan, kursta ilk olarak İngilizce eğitimi verildiğini anlatarak, bu kapsamda temel İngilizce eğitimi aldıklarını söyledi.Daha sonra mesleki İngilizce öğrenmeye başlayacaklarını ifade eden Arslan, "Alacağım sertifika tüm havayolu şirketlerinde geçerli olacak. Alacağımız eğitimden son derece umutluyuz. Çünkü bu eğitimin bu alanda istihdamımız için yeterli olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

hostes-1.jpg

hostes-3.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.