Diyarbakır MYK’da olmalı

Diyarbakır MYK’da olmalı
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Serdar Budak, yerel seçim çalışmalarını başlattıklarını belirterek, “Nitelikli adayların belirlenmesi için parti olarak istişarelere başladık. Yapacağımız yoklamaları raporlaştırıp genel merkeze önerilerimizi sunacağız” dedi.

 

Dilek AKIN-ÖZEL HABER

Yerel seçimlere aylar kala Diyarbakır’da kulisler hareketlenmeye başladı. Kentte gözler AK Parti ve HDP’nin göstereceği adaylarda. Seçim startını veren partiler şimdiden adaylarını belirlemek için kolları sıvadı. Çalışmalara erken başlayan AK Parti İl Başkanlığı, aday profillerini belirlemek için başta Diyarbakır merkez ve İlçelerinde istişarelere başladı.

Genel merkeze rapor sunacağız

Konuyla ilgili Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Serdar Budak gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Budak, “Parti olarak yerel seçimleri önemsiyoruz. Tek gayemiz halkımıza hizmet etmektir. Bu hizmetin en önemli faktörlerinden biri de belediyelerdir. Partimizin belediyecilik anlayışını kentimizde ve ilçelerimizde hakim kılmak ve halkımızın sorunlarını çözen adaylarla yola çıkmak için kolları sıvamış bulunuyoruz. Bu nedenle çalışmalarımıza şimdiden başlattık. Zaten kentimizde yerel seçim kulisleri başladı. Parti olarak istişarelerimizi başlatmış bulunuyoruz. Hazırlıklarımızı önümüzdeki günlerde daha da artıracağız. Partimize yakışır adayların belirlenmesi için merkez ve ilçelerinde halkımızla, STK’larımızla görüş alışverişimiz sürüyor. Yapacağımız görüş ve istişarelerden sonra bir rapor hazırlayıp bunu genel merkeze sunacağız. Adayların belirlenmesinde son sözü genel merkezimiz verecek” dedi.

Önümüzdeki günlerde Ankara’da yapılacak olan Ak Parti Kongresi için Diyarbakır’dan büyük bir katılım sağlayacaklarını belirten Budak, “18 Ağustos tarihinde yapılacak olan Ak Parti 6. Olağan Kongresi için parti teşkilatımız, gençlik kolları ve kadın kolları olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Diyarbakır’dan kongreye ciddi bir katılım sağlayacağız ve kentimizin taleplerini gür bir şekilde dile getireceğiz. Parti olarak bizim için önemli olan diğer bir konu ise, MKYK ve MYK seçimleri olacak. Ben şahsen kongre sonrası MKYK ve MYK’ya kentimizden birden fazla kişinin olmasını isterim. Bu konuda takdir tabi ki sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dadır. Biz genel merkezimize tavsiyelerimizi ve önerilerimizi sunduk. Umarım kentimizden MKYK ve MYK’ya birden fazla kişi yer alır. Bu konuda umudumuz var” dedi.

Budak son olarak, 26 Ağustos Malazgirt  Zaferi ile ilgili yapılacak etkinliklere parti olarak yoğun katılım sağlayacaklarını söyledi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.