Diyarbakır OSB Basınla buluştu, hedefler anlatıldı

Diyarbakır OSB Basınla buluştu, hedefler anlatıldı
Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, kahvaltılı basın toplantısı ile basın mensuplarıyla bir araya geldi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, kahvaltılı basın toplantısı ile basın mensuplarıyla bir araya geldi. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, hedeflerinin; Asırlar önce İpekyolu’nun önemli ticaret duraklarından biri olan Diyarbakır’ı üretimde, istihdamda, ihracatta hak ettiği seviyelere taşımak olduğunu söyledi. Fidan, hedeflerinin yıllık 1 milyar dolar ihracat olduğunu ifade etti.

Mustafa Fidan, bir yıllık faaliyetleri konusunda basın mensuplarını bilgilendirirken, 33 yıllık geçmişi olan Diyarbakır OSB’nin 4 Etap’tan oluştuğunu, bu etaplarda aktif üretim yapan yaklaşık 400 işletmenin bulunduğunu, 20 bin kişinin ise OSB bünyesinde istihdam edildiğine vurgu yaptı.

Eğil yolu üzerinde 232 hektarlık alanda kurmayı planladıkları 5. Etap için tahsislere en yakın zamanda başlayacaklarını söyleyen OSB Başkanı Mustafa fidan, şöyle konuştu;

osb-basin-top.jpeg

Şu ana kadar 300’e yakın yerli ve yabancı firmanın arsa tahsisi konusunda başvuru yaptı. Sevindirici olan husus ise çoğunlukla kentimizde üretimi olmayan farklı sektörde faaliyet yürüten firmaların başvuru yapmış olmasıdır. Hedefimiz, asırlar önce İpekyolu’nun önemli ticaret duraklarından biri olan Diyarbakır’ımızı, üretimde, istihdamda, ihracatta hak ettiği seviyelere taşımaktır. Yeni arsa tahsisleri ve üretimin çeşitlenmesi ile birlikte istihdamdaki rakamı 30 binlere çekmek, 85 ülkeye ihracat yapan Diyarbakır OSB’mizin 2023’teki; 231,5 milyon dolar ihracat rakamını 500 milyon dolara, akabinde 1 milyar dolara yükseltmek hedefindeyiz.”

‘Cezbedici yatırımlarla kentimizi, bölgemizin ticaret merkezlerinden biri haline getirmek istiyoruz’ diyen OSB Başkanı Mustafa Fidan, “Çünkü biliyoruz ki; tarihi geçmişi, barındırdığı kültürel değerleri, bereketli toprakları, çalışkan toplum yapısı ve üretken sanayicileri ile Diyarbakır, ülkemizin Ortadoğu’ya açılan en önemli kapılarından biridir. Mevcut OSB Yönetim Kurulu olarak 14 Mayıs 2022 tarihinde bu görevi üstlendik ve kentimize katma değer yaratabilecek yatırımların önünü açmaya gayret ettik, devam ediyoruz. 4. Etabımızın Doğalgaz ve Altyapı işleri tamamlanmak üzere.

OSB’mizde sanayicilerimizle istişare edebilecek bir kongre salonu ihtiyacı vardı. OSB tarihinde ilk kez işlevsel ve büyük bir kongre salonunu hayata geçirdik. Salonumuza da trafik kazasında kaybettiğimiz emektarımız Fen İşleri Birim Sorumlusu, İnşaat Mühendisi M. Şirin Açar ismini verdik.

osb-basin-toplsantisi.jpeg

Ayrıca OSB’mizdeki firmalarımızda çalışan annelerimizin en önemli ihtiyaçlarından biri Çocuk Kreşi’ydi. Kıymetli, saygıdeğer merhum abimiz Raif Türk’ün ailesi sağ olsun bu eksikliği giderdi ve kreş açılışını gerçekleştirerek önemli bir eksikliğimizi de tamamlamış olduk. Kreşimizin işletmesini de yapılan protokolle, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne devrettik. Yine deprem sürecinde kentteki her bir fert, her kurum gibi tek vücut olduk. Kenetlendik. Büyük bir dayanışma örneği sergiledik. Diyarbakır OSB olarak kurduğumuz kriz masasıyla bir buçuk ay süreyle tüm deprem bölgelerine el uzatmaya çalıştık. Türkiye’ye örnek bir dayanışmayla sadece kentine yeten değil komşusuna da yetişen bir yardım seferberliği ruhuyla hareket ettik. Burada sanayicilerimizin çok büyük katkısı ve emeği oldu. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Depremden etkilenen üreticilerimize destek olması için KARACADAĞ KALKINMA AJANSI’NIN Bölgesel Kalkınma Odaklı Acil Eylem Programı Projesi kapsamında “Diyarbakır OSB İşlik” projemizin inşaatına başladık. Proje kapsamında 18 adet 1000 metrekarelik işlik yapılarak bu işlikler öncelikli olarak şehir merkezinde faaliyet gösterip depremde zarar gören firmalara en yakın zamanda tahsis edilecektir.

Yine kentimizdeki sanayicilerimizin en can alıcı sorunlarından biri finansa erişim sorunudur. Bu konuda bankalarla yaşanan sorunların aşılması için Ankara’da ilgili bakanlıklar ve bankaların genel müdürlükleri ile görüşmeler gerçekleştirdik. Banka yetkilileri ile sanayicilerimiz bir araya getirerek yaşanan sorunu birlikte ele alıp istişare ettik.” Dedi. (Haber merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.