Diyarbakır savaş alanına döndü

Diyarbakır savaş alanına döndü
-Polisler göstericilere gaz bombası atıp TOMA ile su sıkarken, göstericiler ise polis ekiplerine ses bombası, havai fişek ve Molotoflar attı.

DİYARBAKIR - Lice ilçesinde Mahsum Korkmaz’ın heykelinin kaldırılmasını ve çıkan olaylarda Mehdin Taşkın’ın hayatını kaybetmesini protesto etmek isteyen bir grup gösterici Diyarbakır'da yürüyüş düzenledi.

olaylar-6.jpg

Yürüyüş sırasında polis ve protestocular arasında gerginlik yaşanınca  olaylar çıktı.

olaylar-2.jpg

Aralarında DBP eş genel başkanları Emine Ayna ve Kamuran Yüksek ile HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak ve belediye eş başkanlarının da bulunduğu binlerce kişi slogan atarak İstasyon Meydanı’na yürüyüp burada  basın açıklaması düzenledi.

olaylar-3.jpg
DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek tarafında yapılan açıklamanın ardından grup içerisinde bulunan yüzü maskeli göstericiler tekrar yürüyüşe geçti.

olaylar-7.jpg

Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu yere gelen gruba polis tarafından gaz bombası atılıp, su sıkıldı.Grup ise ellerindeki Molotof kokteyllerini, ses bombalarını ve havai fişekleri , ilçe emniyet müdürlüğü önünde duran polis ekiplerine attı.

olaylar-4.jpg
Göstericilerin attığı ses bombaları çekim yapan gazetecilere de zor anlar yaşattı.Çok sayıda molotof kokteyli, havai fişek ve ses bombalarının kullanıldığı olaylar havanın kararmasıyla son bulurken, güvenlik güçleri kentte yoğun güvenlik önlemi aldı.

olaylar-5.jpg
Öte yandan, Diyarbakır'ın Sur ve Yenişehir ilçelerinde de çıkan olaylara polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahalede bulunarak, göstericileri dağıttı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.