NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Diyarbakır turizmde patlama yapar mı?

Diyarbakır turizmde patlama yapar mı?

Kenti dolaşıyorum, özellikle sur içi bölgesinde müthiş bir kalabalık var.

Durumu yerli ve yabancı turist akını olarak görüyor ve algılıyorum.

Diyarbakır turizmde patlama yapar mı diye düşünüyorum.

Turist akınının yoğunluğu gelecek açısından son derece umut verici bir duruma işaret ediyor. Özellikle sur içi projelerinin uygulanıp, beğeniye hazır hale getirilmesinden sonra turist akınında daha da yoğun bir dönem başlayacak.

 

Başlayacak olmasının umut verici bir duruma şimdiden hitap etmiş olması önemli. Böyle bir dönem başlayacaksa alt zeminin sağlam olması gerekiyor ki, bunun için ana unsur konaklamadır. Gelen, gidenle, tur operatörleri ile görüşüyoruz, Diyarbakır’daki konaklama ücretlerini fazla buluyorlar. Böyle olunca da konaklama için özellikle Mardin tercih ediliyor.

Bu durum kent için gerçekten bir kayıp.

İlgilisine, ilgililerine duyurulur.

**

Yoğunluktan, vatandaşta, esnafta memnun.

Özellikle çözüm sürecinin başlayarak, yurttaşı ikna edici düzeyde yürümüş olmasının verdiği rahatlıktan kaynaklı yerli-yabancı turist akının yoğunluğunun kalıcı bir hale dönüşmesini sağlamak hizmet, ilgi-alaka ve gezilecek yerlerin sunuma hazır hale gelmesinden geçecek.

**

Bir dostumla sohbet ederken, turizm ve turist akını konusunu konuşuyoruz. Turizm konusunda tarihi mekânların restorasyonundan ve turist akınında son derece memnun bir arkadaş. Sohbet arasında hayal kırıklığını anlattı, şunları söyledi; “Vali bey turizmle ve tarihi mekânlarla ilgili TV konuşması yapıyordu. Çok hoşuma gitti, ertesi gün bir grup arkadaşla İçkale bölgesine gittik, ancak ‘Yasak’ dediler, üzüldük. Restorasyon olabilir, ancak tamamlanmış bölgeler için bir güzergâh çizilip kontrollü gezdirilebilir. Bu sitemimdir, lütfen yaz’’ dedi.

Ben de yazıyorum.

**

Mevcut otellerin dışında, 5-6 yeni otel daha açılacak Diyarbakır’da. İnşaatı devam edenler var, yenileri de yolda. Bunlar içinde hazırlıklı olmak gerekiyor.

 

Yine bir dost talebi.

Profesyonel hizmet verecek, eğitimli, donanımlı personel konusunda mevcut durumda bile büyük sıkıntı varmış. Yeni oteller devreye girdiğinde sıkıntı daha da artacak. Turizmle ilgili okulların daha aktif hale getirilmesinin yanı sıra 4 yıllık Turizm Otelcilik fakültesinin kurulması isteniyor.

Bu konuda üniversite yönetimine mektup olsun istedim, aktarıyorum.

 

Diyarbakır turizmde patlama yapacaksa, bu mektuplar iyi okunmalı.

Gelecekle ilgili öngörülerin şimdiden devreye girmesi çok önemli. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR