Diyarbakır Valiliğinden Son Dakika Açıklaması

Diyarbakır Valiliğinden Son Dakika Açıklaması
Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada Diyarbakır ili Lice kırsalında yürütülen operasyonlarda Türkiye’de mavi listede aranan PKK’nin üst düzey yöneticilerinden Murat Üçer ile birlikte üç örgüt mensubunun da etkisiz hale getirildiği belirtildi.

 

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, aralarında mavi listede bulunan PKK Amed Eyalet sorumlusu Murat Üçer'in de bulunduğu 4 PKK'linin Diyarbakır-Bingöl karayolunda öldürüldüğünü açıkladı.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Lice ilçesi Dernek köyü Çalıbükü mezrasında PKK'ye yönelik yürütülen operasyonlarla ilgili açıklama yaptı.

Gece yarısı 23.00’da Valilik binasında yapılan açıklamada Vali Güzeloğlu, Lice kırsalında Türkiye tarafından mavi listede aranan PKK'nin üst düzey yöneticilerinden Murat Üçer'in de bulunduğu 4 örgüt üyesinin etkisiz hale getirildiğini söyledi. Açıklamada Dört örgüt mensubu arasında örgütün bölge sorumlusu Veli Taşkıran’ın da olduğu belirtildi.

 Vali Güzeloğlu, söz konusu olayla ilgili bir vatandaşın ihbarı üzerine güvenlik güçlerinin harekete geçtiğini belirterek dört örgüt üyesinin bir araç içerisinde etkisiz hale getirildiğini söyledi. Güzeloğlu’nun açıklamasında, çıkan çatışmada bir jandarma personelinin hafif yaralandığı, söz konusu operasyon kapsamında olayla ilgisi olduğu düşünülen 7'si kadın olmak üzere13 kişinin ise gözaltına alındığı belirtildi. Vali Güzeloğlu, ayrıca mavi listede aranan Murat Üçer’in örgütün sözde Amed eyalet sorumlusu olduğu bilgisini de paylaştı. Vali Güzeloğlu, açıklamasında terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaptı.

valilik-duyuru-(3)-001.jpeg

Operasyona ilişkin bilgiler…

Operasyonun içeriğine ilişkin bilgileri paylaşan Vali Güzeloğlu, şunları söyledi: “ Bugün akşam ilimiz Lice İlçesi Dernek Köyü Çalıbükü mezrasından duyarlı bir vatandaşın İl Jandarma Komutanlığımıza yapmış olduğu ihbara istinaden bu akşam saat 19.30’dan sonra icrasına başlanılan özel birlik operasyonu esnasında saat 20.28 sırlarında saklanmış oldukları meskenden çıkarak 21 AP 276 plakalı araçla operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan teröristlerle Diyarbakır/ Bingöl karayolunun 76’ıncı kilometresinde şok yol kapaması yapan Jandarma Özel Harekât (JÖH) timlerince sağlanan temas sonrasında İçişleri Bakanlığımızın mavi renkli arananlar listesinde yer alan bölücü terör örgütü PKK’nın sözde Amed Eyalet sorumlusu Murat Üçer, örgütün sözde bölge sorumlusu Veli Taşkıran’ın da içerisinde bulunduğu dört terörist, bir adet M-16 piyade tüfeği, iki adet kaleşnikof, iki adet el bombası, beş adet dolu M-16 şarjörü, altı adet dolu kaleşnikof şarjörü, bir adet tabanca ve örgütsel dokümanla birlikte anılan araç içerisinde ölü olarak ele geçirilmişlerdir. Teröristlerle sağlanan temas esnasında bir jandarma personelimiz hafif şekilde yaralanmış olup, olay yerinde yapılan ilk müdahale sonucu helikopter ile Selahattin Eyyubi devlet hastanesine sevk edilmiş ve yapılan müdahale ile şuan sağlığı iyiye gitmektedir. Yapılan bu operasyonun devamında yedi kadın ve altı erkek şahıs da şuan gözaltındadır.”

 

Murat Üçer’in sorumlusu olduğu eylemler…

PKK yöneticisi Murat Üçer’in sorumlusu olduğu eylemlere ilişkin bilgiler aktaran Vali Güzeloğlu, “ 11 Kasım 2016 yılı içerisinde Mardin ili Derik ilçesi kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün şehit edilmesi. Yine, Dicle AK Parti ilçe başkanı Deryan Aktert’in suikast sonucu şehit edilmesi. 2016 yılında Elazığ ilinde düzenlenen bombalı saldırı sonucunda üç şehit verilen olayın talimatının verilmesi. 5 Ocak 2017 tarihinde Diyarbakır’da çevik kuvvet otobüsüne gerçekleştirilen ve beş şehit verdiğimiz eylemin talimatını verdiği. Yine 4 Kasım 2016 tarihinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binasına yapılan bombalı saldırı sonucu üç şehit ve 12 yaralı verdiğimiz olayın talimatını verdiği. 24 Mart 2016 tarihinde ilimiz Bingöl karayolu üzerinde bulunan Mermerler Jandarma Karakoluna gerçekleştirilen eylemin talimatını verdiği. Hani ilçe Jandarma Komutanlığına 11 Nisan 2016 tarihinde yapılan iki şehit ve 47 yaralı verdiğimiz bombalı araç saldırısının talimatını verdiği. İki şehit verdiğimiz Lice ilçesi Kayacık Jandarma Komutanlığına yapılan saldırının talimatını verdiği. Lice ilçesi Kıllıhane tepe üs bölgesine 4 Ekim 2016 tarihinde yapılan, iki şehit ve dört yaralı verdiğimiz silahlı saldırının talimatını verdiği. Diyarbakır ili ve merkez ilçelerine dönük 2016 yılı içerisinde gerçekleştirilen bombalı saldırı ve taciz atışlarının talimatını verdiği. Bu benzeri olayların hepsinin birinci derecede asli faili olduğu tespit edilmiş ve bilinmektedir.”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.