Diyarbakır Valiliğinin ev sahipliğinde AK Parti toplantılarını sordu

Diyarbakır Valiliğinin ev sahipliğinde AK Parti toplantılarını sordu
Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır’da ulaştırma Bakanının ve AK Partililerin katıldığı iş insanları toplantısına Valiliğin ev sahipliği yapmasının ne anlama geldiğini, İç işleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sordu.

Naci Sapan

Tanrıkulu: Valilik bütçesinden mi?

Tanrıkulu, 12 Milletvekili ile temsil edilen Diyarbakır’da, toplantıya sadece AK Parti Milletvekilleri ve Belediye Başkan Adayının katılmasının tepkilere neden olduğunu söyledi.

Tanrıkulu, İç işleri Bakanının yanıtlaması için verdiği soru önergesine şu gerekçelere yer verdi;

“5 Mart 2024 tarihinde Diyarbakır’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu’nun da katıldığı İş İnsanları Toplantısının Diyarbakır Valiliğinin ev sahipliğinde gerçekleştiğine dair haberler kamuoyuna yansımıştır. Valiliğin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 12 Milletvekiliyle temsiliyeti bulunan Diyarbakır’dan sadece Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekillerinin davet edilmesi, toplantı divanında Adalet ve Kalkınma Partisi Diyarbakır İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayının yer alması, kayyum idaresiyle yönetilen Diyarbakır kamuoyunda tepki çekmiştir.”

Sezgin Tanrıkulu, Bakana şu soruları sordu;

1. Ulaştırma ve Altyapı Bakanının da katıldığı İş Dünyası Temsilcileri Toplantısı nerede yapılmıştır? Bahse konu toplantının giderleri Valilik bütçesinden mi karşılanmıştır?

2. İş dünyasının temsilcileri hangi kriterlere göre davet edilmiştir?

3. Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanının toplantı divanında Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ile oturmasının, Büyükşehir Belediye Başkan Adayının da aynı divanda olmasının devlet teamüllerinde bir tarifi var mıdır?

4. Seçimlere 25 gün kala Adalet ve Kalkınma Partisinin bu tür yerel seçim çalışmalarına Diyarbakır Valiliği ev sahipliği yapmaya devam edecek midir?

5. Diyarbakır Valiliği tarafından düzenlenen etkinliklere davet edilecek milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileri nasıl belirlenmektedir?

6. Özellikle seçim sürecinde her siyasi partiye eşit mesafede yaklaşması gereken Diyarbakır Valisinin, salon toplantılarına ve sokak gezilerine Adalet ve Kalkınma Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, İl Başkanı ve parti temsilcileriyle birlikte katılmasının gerekçesi ve izahı nedir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.